Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zadnji avgustovski vikend v dvoje? To so cene hotelov v Rogaški, Podčetrtku, Portorožu, Piranu, Kranjski Gori …


Počitniško poletje se počasi izteka, z njim pa vrhunec turistične sezone v naših zdraviliških krajih, čeprav se sezona vsekakor še ne končuje. O poletnih cenah naših termalnih kopališč smo že pisali, prav tako o cenovno dostopnejših mestnih in krajevnih bazenih

Preverili smo, koliko turistov je do sedaj obiskalo Podčetrtek in Rogaško slatino. Nato pa so nas zanimale hotelske cene v obeh omenjenih krajih, pa v bližnjem Celju in okoliških turističnih točkah ter še po nekaj drugih izpostavljenih slovenskih lokacijah.

Občino Podčetrtek, kjer domujejo Terme Olimia, je do 16. avgusta letos obiskalo 86.626 turistov, kar je največ v Savinjski regiji in 13. največ v Sloveniji. Rogaška Slatina je imela bistveno manj zabeleženih turističnih prihodov, 26.184.

Nekoliko manjša razlika med našima glavnima turističnima centroma je, ko gre za turistične nočitve. Podčetrtek jih do sedaj ima 270 tisoč, Rogaška Slatina pa 116 tisoč. Za primerjavo, Ljubljana ima v istem obdobju več kot 1,5 milijona nočitev, Piran 1,1 milijon, Brežice s Termami Čatež 431 tisoč, Maribor 314 tisoč, Celje pa zgolj dobrih 36 tisoč.

Vikend za dva v hotelu v Podčetrtku, Rogaški Slatini, Portorožu, Kranjski gori, Ljubljani …

Na priljubljeni platformi Booking smo za zadnji vikend v avgustu preverili, koliko bi v hotelih v Podčetrtku, Rogaški Slatini, Celju, okoliških termalnih središčih, na obali in v Ljubljani, stala soba za dve osebi za prav toliko noči. Gledali smo v glavnem namestitev v štirizvezdičnih hotelih, vključujoč z zajtrkom, nekaj pa je tudi ponudb trizvezdičnih hotelov.

Hotel Celjska koča je med cenovno ugodnejšimi (vir foto: visitcelje.eu)

V celjskem hotelu Evropa (4 zvezdice) bosta dva odrasla za vikend nočitvi z zajtrkom odštela 275 €, v hotelu Faraon (3 zvezdice) 174 €, Hotelu A plus (4 zvezdice) ob avtocesti 310 €, na Celjski koči (3 zvezdice)161 €.

Kaj pa okolica? V hotelu Špica Laško (3 zvezdice) 217 €, v Thermani Park Laško (4 zvezdice) za 507 evrov, vendar je ob zajtrku vključena tudi večerja. Enako velja za Hotel Atrij – Terme Zreče, cena 542 €. Prav tako štirizvezdični Boutique hotel Dobrna enako ponuja za 294 €, vendar samo z zajtrkom. Podobno Hotel Rimski dvor v Rimskih termah – 2 nočitvi z zajtrkom za 2 odrasla 487 €.

Hotel Breza v Termah Olimia za štirizvezdično storitev dveh noči zadnjega avgustovskega vikenda zaračuna 458 € z zajtrkom in večerjo. v Grand hotelu Rogaška pa primerljiva storitev stane 385 €.

Hotel Breza Terme Olimia (vir foto: Booking)

Kaj pa top slovenske destinacije?

V Grand hotelu Portorož ( 4 zvezdice) boste za  dve noči zadnji avgustovski vikend odšteli 393 €, v hotelu Neptun, prav tako 4 zvezdice pa 355 €. Enaka storitev v Hotelu Piran stane 417 €, v Hotelu Kranjska gora pa 277 €.

Hotel Cubo sodi med dražje hotele v Ljubljani in Sloveniji (vir foto: Booking)

Kaj pa hoteli v naši prestolnici? V Hotelu Lev (4 zvezdice) boste za zastavljeno vikend nočitev plačali 285 €, za štiri zajtrke pa še dodatnih 60 €. v Hotelu Slon z zajtrkom primerljivih 348 €, Grand Hotel Union 448 € z zajtrkom, Hotel Cubo je še dražji, 488 € z zajtrkom.

V trizvezdičnem hotelu Center Ljubljana pa bosta spala in pojedla zajtrk za 377 €.

Cene povzete po platformi Booking. Pri hotelih Kranjska Gora, Portorož, Piran in Rimski dvor je upoštevana nočitev z zajtrkom, pri ostalih pa tudi z večerjo.