Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Dramljah izpeljali prvi čebelarski tabor


Planinska postojanka na Uršuli nad Dramljami je bila prizorišče prvega čebelarskega tabora za mlade čebelarje iz občine Šentjur. Tridnevno druženje je organiziralo Čebelarsko društvo Dramlje, ki je gostilo 12 otrok, ki jih veseli čebelarstvo.

Med igro; foto: ČD Dramlje

Prvo popoldne so se otroci spoznali, izmenjali svoje čebelarske izkušnje, se družili in zvečer igrali družabne igre.

Drugi dan so dopoldanske ure namenili čebelarski praksi, kjer so se otroci spoznavali z osnovami čebelarstva, točili med in izdelovali svoje unikatne čebelarske nalepke.

Delo z apiterapevtko; foto: ČD Dramlje

Popoldan jih je obiskala priznana apiterapevtka Nika Pengal, poznana tudi kot “Gospodična medična”. Otroke je spoznala z apiterapijo, potem pa so sami izdelovali voščene obloge in si pripravili svojo mešanico apikompleksa, ki jih bo obvarovala pred jesenskimi prehladi. Večer so preživeli v kinu pod zvezdnatim nebom.

V nedeljo dopoldan so tabor zaključili. Ob zaključku je vsak otrok poleg priznanja za sodelovanje prejel kozarček medu s svojo unikatno nalepko, apikompleks, voščeno oblogo in knjigo Skrivnosti gospodične medične.

Obiskal jih je tudi župan Marko Diaci kateremu so otroci priporočili tabor in si v prihodnjem letu želeli izvedbe, ki bi obsegala še več dni.


Pri ČDD so ob vsem dodali: “Polni čudovitih vtisov in novih spoznanj so otroci z nasmehi na obrazih odšli domov in obljubili, da se naslednje leto spet vidimo. Vsega tega pa ne bi mogli izpeljati brez naših sponzorjev. Največja zahvala občini Šentjur, ki nam je finančno pomagala izpeljati idejo čebelarskega tabora, da je bil za otroke popolnoma brezplačen. Zahvaljujemo se KS Dramlje, ki je ravno tako prispevala finančni vložek, PD Dramlje, ki nam je omogočilo bivanje na planinski postojanki ter vsem, ki so nam kakorkoli pomagali, da smo uresničili naše ideje in vizijo.”

Preberite tudi:

Sveti prostori Boča tudi v obliki priročnika