Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Dobrini z novim gasilskim vozilom, počastili tudi praznik Loke pri Žusmu


Pod Žusmom je bilo v soboto znova veselo, saj so v Dobrini obeležili praznik Krajevne skupnosti Loka pri Žusmu, Prostovoljno gasilsko društvo Dobrina pa je tudi uradno postalo bogatejše za novo gasilsko vozilo.

Praporščaki; foto: Franci Hrovatič

Prireditev se je začela z gasilskim protokolom, ki so ga oplemenitili praporoščaki in predstavniki gasilskih organizacij, kakor tudi predstavniki lokalnih oblasti.

Za govorniškim odrom so se zvrstili predsednik PGD Dobrina – Gregor Marcen, poveljnik Gasilske zveze Šentjur – Uroš Siter, župan Občine Šentjur – mag. Marko Diaci, regijski poveljnik celjske gasilske regije – Bojan Hrepevnik in predsednik Sveta Krajevne skupnosti Loka pri Žusmu – Srečko Krajnčan.

Čestitke po nastopu domače pevke; foto: Franci Hrovatič

Vozilo je blagoslovil župnik Marko Šraml, ključe pa je prevzel voznik PGD Dobrina – Matija Marcen. Prav tako so donatorjem in botrom podelili zahvale za pomoč pri nakupu vozila.

Novo vozilo za prevoz moštva GVM-1 je prvo novo vozilo PGD Dobrina. Začetek nabave vozila sega 4 leta nazaj, ko se je oblikoval dolgoročni plan razvoja gasilstva občine Šentjur za obdobje 2021-2030.

Gregor Marcen ob prejemu priznanja KS; foto: Franci Hrovatič

Gregor Marcen je ob tem zapisal: “Skrbno načrtovan plan GZ, posluh župana in Občinskega sveta Občine Šentjur za gasilstvo sta omogočila, da so bila naša večletna prizadevanja za nakup novega vozila slišana in sprejeta v dolgoročnem planu za leto 2024. Septembra 2022 smo začeli z iskanjem ponudb za vozilo in februarja 2023 podpisali pogodbo s podjetjem A2S. Zaradi težkih razmer v avtomobilski industriji smo na vozilo čakali natanko eno leto. Nadgradnjo vozila je izvedlo podjetje Evrorent.”

PGD Dobrina je najmanjše društvo v GZ Šentjur in ima status 1. a kategorije. Ustanovljeno je bilo leta 1998, gasilska enota Dobrina pa sicer obstaja od leta 1978. Društvo trenutno šteje 57 članov. Operativnih gasilcev je 9. Poveljniško funkcijo opravlja Hinko Drobne.

V kulturnem programu je nastopila Folklorna skupina Sveti Štefan. Za pevski točki pa sta poskrbeli Alina Centrih iz Loke pri Žusmu in Zala Bobek iz Dobrine.

Priznanji KS Loka
Danica Recku ob pogovoru za Črnolica TV; foto: Franci Hrovatič

V okviru praznika KS Loka pri Žusmu sta predsednik Sveta – Srečko Krajnčan in predsednik komisije za priznanja – Robert Žafran podelila pisni priznanji Krajevne skupnosti Loka pri Žusmu.

Prejela sta jih Gregor Marcen in Danica Recko. Prvi ga je prejel za dolgoletno, uspešno in požrtvovalno delo v PGD Dobrina, druga pa za dolgoletno, uspešno in požrtvovalno delo v Društvu izviri Dobrina.

Fotogalerija Francija Hrovatiča