Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Utrinki z Elinih počitnic v Rogaški Slatini


Mladinski svet Občine Rogaška Slatina je poletje v mestu vrelcev popestril z delavnicami, ki so jih poimenovali Eline poletne počitnice.

Kot je razbrati z njihovega spletnega mesta, delavnice zajemajo vsebine na različnih področjih, vsem pa je skupno ozaveščanje o duševnem zdravju, grajenju skupnosti, spodbujanje pozitivne samopodobe, samospoštovanja in razvijanje pozitivne komunikacije.

Prejeli smo utrinke z zadnjih dveh julijskih tednov. Vabljeni k branju:

Utrinek z robotske delavnice; foto: MSORS

V torek, 23. 7., smo ustvarjali zanimivo dekoracijo iz krep papirja za naš avgustovski Fertik – festival mladih. Seveda, so otroci ustvarjeno dekoracijo lahko odnesli tudi domov in z njo okrasili svojo sobo, kolo, skiro, …  Isti teden, v četrtek, smo se skupaj z Mali ustvarjalci iz Maribora podali v svet robotike in sestavljali raznorazne LEGO robote. Teden smo zaključili z družabnimi igrami in se od tem neizmerno zabavali. Ob tem smo z igro, Pot po Sloveniji, spoznavali znamenitosti naše države, igrali pa smo tudi Mikado, badminton, Twister, Enko in Dixit – družabno igro, ki spodbuja ustvarjalnost in domišljijo. Igralci so z opisi poskušali pravilno uganiti ilustrirane karte in si s tem pridobili čim več točk. Tako smo urili naše možgane in malo tudi športali!

Zabave ni manjkalo; foto: MSORS

Drugi teden Elinih poletnih počitnic pa je bil še bolj razgiban in zanimiv! V torek, 30. 7., smo se pomerili v našem splošnem znanju o svetu, živalih in kulturah skozi otroški kviz, ki je vseboval tudi pantomimo, prepoznavanje glasb in risanje! V četrtek pa smo odšli na čutni sprehod, na katerem smo se učili zaupati samemu sebi in svojim prijateljem. Skozi igro smo z posameznimi čutili odkrivali bližnji gozd.

Mi smo se imeli fantastično in komaj čakamo, da se naslednje leto spet vidimo!

Preberite tudi:

Sveti prostori Boča tudi v obliki priročnika