Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ustvarjalno poletje v knjižnici Rogaška Slatina: Poslikava dežnikov, legorobotika in grajska urica


V knjižnici Rogaška Slatina se vsako poletje potrudijo, da pripravijo pester program tako za starejše, kot tudi za tiste malo mlajše. Takšni dogodki so tudi dogodki v sklopu projekta Poletne dogodivščine, ki so jih v knjižnici pripravili letos. 

Prvi del poletnih dogodivščin se je pričel 4. julija z delavnico z naslovom Poslikava dežnikov. Organizatorji so glede na število prijavljenih otrok pripravili dežnike, ki so jih otroci poslikali. Delavnica je potekala kar v knjižnici.

Delavnica Poslikava dežnikov (foto: knjižnica Rogaška Slatina)

 

Drugi dogodek je bila delavnica legorobotike, ki je bila namenjena otrokom od 6. leta starosti. Izvedbi delavnice se je pridružilo podjetje Mali ustvarjalci iz Maribora. V knjižnici je vsak udeleženi otrok dobil paketek lego kock in načrtov ter se prelevili v prave “lego ustvarjalce”.

Tretji dogodek je potekal 25. julija na dvorcu Strmol v Rogatcu z naslovom Grajska urica. Otroci in organizatorji so se tako dobili na železniški postaji v Rogaški Slatini in se odpeljali do Rogatca ter se peš podali do dvorca. Na dvorcu so si ogledali stalne muzejske razstave, kot so pletilska, steklarska ter razstava Kuharca, udeležili pa so se tudi steklarske delavnice, kjer so dobili košček stekla ter ga pobarvali.

V knjižnici so odgovorni navdušeni nad odzivom, v povprečju se dogodkov udeležuje približno 30 otrok. Z dogodki takšne vrste želijo dokazati in pokazati, da je knjižnica več kot le izposoja gradiva, temveč je ta lahko tudi del pestrega dogajanja, med poletnimi počitnicami pa zdrava zaposlitev otrok in koristno izkoriščen čas.

Zaposleni Slatinske knjižnice vljudno vabijo otroke, da se udeležijo še četrtega, in s tem zadnjega dogodka v sklopu tega projekta, z naslovom Na domačiji pri Mii Mii, ki se bo odvijala v četrtek, 8. avgusta ob 10.00 uri, na omenjeni domačiji. Otroci bodo na tem dogodku lahko prišli v stik z živalmi, ki jih imajo na domačiji, sledilo pa bo tudi še sladko presenečenje, ki si ga bodo pripravili prav otroci.