Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan med policisti na olimpijskih igrah v Parizu


Olimpijske igre v Parizu veljajo za velik varnostni zalogaj, Varnost športnikov in ostalih udeležencev na igrah je eden izmed ključnih pogojev za uspešno izvedbo olimpijade.

Zato se je francoskim kolegom pri varovanju dogodka pridružilo tudi sedem policistov iz Slovenije. Med njimi je tudi policist Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje, Uroš Smole, naš rojak iz Šmarja pri Jelšah.

Tik pred začetkom olimpijskih iger so bili v Lyon napoteni Erna Kavčič, višja policistka kriminalistka iz Postaje pomorske policije Koper, Uroš Smole, višji policist iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje, Rok Hribernik, kriminalistični inšpektor iz Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, in Robi Ribič, višji kriminalistični inšpektor specialist v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi.

Na Medresorskem direktoratu državne policije (DIPN) v Lyonu je francoska policija pripravila uradni sprejem za tuje policiste, ki bodo skrbeli za varnost na igrah. Na sprejemu je Nelson Bouard, direktor DIPN, pozdravil vse prisotne in se vsem v naprej zahvalil za pomoč, ki jo bodo tuji policisti nudili francoski policiji. Sprejema so se udeležili policisti iz Nemčije (predvsem motoristi), Portugalske (splošne naloge), Španije (splošne naloge) ter Slovenije (predvideni za pomoč pri delu francoske policije na tekmah, ki se odvijajo na stadionu Lyonu).

Že pred uradno otvoritvijo olimpijskih iger so bili slovenski policisti napoteni na delo, in sicer na nogometno tekmo med Irakom in Ukrajino. Na tekmi so slovenski policisti nudili pomoč pri izvedbi vseh nalog, ki jih je na stadionu in okolici izvajala francoska policija.

Uroš Smole ob maskoti Olimpijskih iger