Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur še z enim gibljivim centrom


Člansko zasedbo Šentjurja je okrepil Milojko Vasilić, srbski košarkar, ki bo v Sloveniji član še tretjega kluba.

207 centimetrov visoki igralec je bil zadnji dve leti član polzelskih Hopsov, kjer je tudi začel svojo slovensko epizodo, vmes pa se je ustavil tudi v Podčetrtku.

35-letni center je ob podpisu za klubski kanal dejal: “Srečen sem, da postajam član KK Šentjur. Upam na uspešno sezono, brez poškodb. Obenem sem vesel tudi zaradi sodelovanja s trenerjem Janom Šentjurcem, kateri verjamem, da me bo naučil še kaj novega. Veselim se priprav in samega začetka nove sezone.”

Trene Jan Šentjurc je njegov prihod komentiral z naslednjimi besedam: “Z Milojkom smo dobili izkušenega igralca, ki lahko igra na poziciji centra in krilnega centra, z dobrim občutkom za igro. Našo ligo dobro pozna, saj v njej igra že sedem zaporednih let. Verjamem, da se bo hitro vklopil v ekipo, saj je bil v preteklosti že soigralec z nekaterimi sedanjimi člani ekipe.”

Vasilić je bil rojen v Užicah in bil najprej član Borca iz Čačka. Po štirih letih je za prav toliko sezon igral za beograjski FMP. Ima tudi izkušnje z igranjem košarke v Makedoniji in na Slovaškem.

V zadnji sezoni je za Hopse povprečno igral 26 minut in dosegal 7 točk in ujel tri odbite žoge na srečanje.