Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pred odprtjem nove kolesarske povezave Šentjur-Celje RA Kozjansko posnela predstavitveni video


Čez mesec dni bodo odprli težko pričakovano novo, 11,6 kilometrsko kolesarsko povezavo Celje-Štore-Šentjur. Dogodek bodo pospremili s promocijskim video posnetkom, ki so ga minulo soboto snemali v okviru Razvojne agencije Kozjansko.

Predstavitveni video bo prikazal novo kolesarsko povezavo med Celjem, Štorami in Šentjurjem skozi oči treh zgodovinskih osebnosti: Josipa Pelikana, Alme M. Karlin in Gustava Ipavca. Kot pravijo na RA Kozjansko, želijo z videom preplesti tradicijo in sodobnost.

“Ti liki, ki so vplivali na kulturno dediščino teh krajev, so se na starih kolesih vozili po novi kolesarski poti. Video bo predstavljal ne le novo infrastrukturo, ampak tudi bogato kulturno in naravno dediščino območja, ki so jo lahko občudovali že Pelikan, Alma in Gustav,” so zapisali na FB profilu RA Kozjansko.

Nekaj dejstev o novi kolesarski povezavi

  • Kolesarska povezava Celje-Štore-Šentjur je dolga 11,6 kilometra in je v celoti asfaltirana, novogradnje je za 8,6 kilometra.
  • Vrednost pogodbe za izvedbo gradbenih del je 8,8 mio evrov. Gradnja sicer še ni končana, vendar DRSI, ki je investitorica gradnje, ocenjuje, da se pogodbena vrednost, kljub priznanim podražitvam, ne bo bistveno spremenila.
  • Gradnja kolesarske povezave je bila sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v vrednosti 2,7 mio evrov in Sklada za podnebne spremembe v vrednosti 2,7 mio EUR. Evropska sredstva so zagotovile: Mestna občina Celje, Občina Štore in Občina Šentjur z Dogovorom za razvoj Savinjske razvojne regije.
  • Pri gradnji je sodelovala tudi Občina Štore, ki je iz občinskega proračuna sofinancirala gradnjo Godčevega mostu v vrednosti ca. 280 tisoč evrov.
Vir foto: https://www.ra-kozjansko.si

Novo kolesarsko stezo bodo slavnostno odprli v nedeljo, 15. septembra 2024, z rekreativnim kolesarskim dogodkom. Investitor je Direkcija RS za infrastrukturo, soorganizator otvoritve pa je Regionalna razvojna agencija Savinjska, ki koordinira umeščanje kolesarskih povezav v Savinjski regiji. 11,6 km odsek je namreč del kolesarske povezave od Žalca do Rogatca. Gre za projekt v vrednosti 14,6 milijona evrov, za katerega bo evropski Kohezijski sklad prispeval skoraj 12,5 milijona evrov.

Vir foto: https://www.ra-kozjansko.si