Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 5. 8. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

DRZNA TATVINA

29. 7. 2024 so policisti v kraju Ješovec pri Kozjem obravnavali drzno tatvino, ki sta je osumljena dva moška. Slednja sta pod pretvezo, da kopljeta jarek okoli hiše, izkoristila nepazljivost lastnika hiše, pri čemer ga je eden od storilcev zvabil na dvorišče, medtem ko je drugi storilec iz prostorov hiše odtujil denarnico z denarjem in dokumenti.

IZ REŽE BANKOMATA ODTUJILI GOTOVINO

Istega dne so bili policisti obveščeni, da je občan na bankomatu znane trgovine v Mestinju, opravil dvig gotovine, nakar je denar pozabil v reži bankomata. Ko se je po krajšem času vrnil nazaj, je opazil, da mu je v tem času navedeno gotovino že odtujil za sedaj še neznani občan. Zoper storilca še opravljajo poizvedbe.

PADEL S KOSILNICE

31. 7. 2024 so policisti v kraju Vrh obravnavali delovno nezgodo do katere je prišlo, ko je občan s traktorsko kosilnico kosil zelenico. Ko se je s kosilnico pripeljal do roba visoke betonske škarpe, je zaradi neizkušenosti opravljanja s traktorjem zapeljal čez rob škarpe, pri čemer se je prevrnil, medtem ko je občan padel preko škarpe na dvorišče. Na kraju mu je bila s strani medicinskega osebja nudena prva nujna pomoč, nakar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahke telesne poškodbe.

SPOR ZARADI CESTE

1. 8. 2024 so morali policisti posredovati zaradi spora glede služnostne pravice do uporabe ceste. Pri tem je prišlo do izrekanja žaljivk in zmerjanja, zaradi česar so zoper kršiteljico uvedli postopek o prekršku.

TRČIL V SRNO IN PADEL PO VOZIŠČU

2. 8. 2024 so policisti v kraju Predenca obravnavali nezgodo do katere je prišlo, ko se je mlajši fant s kolesom z motorjem peljal po lokalni cesti, pri tem pa trčil v srno, ki je na kraju poginila. Po trčenju je fant padel po vozišču ter se pri tem lažje telesno poškodoval.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO

Dne 5. 8. 2024 so policisti v kraju Belo obravnavali prometno nezgodo do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, tujega državljana, ki je s svojim vozilom trčil v drugo vozilo. V nesreči se ni nihče telesno poškodoval. Tujemu državljanu je bila izrečena globa, ki jo je na kraju poravnal.