Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 26. 8. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

Dne 19. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju tatvine, saj so neznani storilci odtujili stare hladilnike, last Kmetijske zadruge Imeno.

23. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju tatvine, saj je neznani storilec v tujini odtujil dve registrski tablici iz vozila, last slovenskega državljana.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V ZASEBNEM PROSTORU

25. 8. 2024 so policisti v kraju Pilštanj obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

GROŽNJA

Dne 22. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju grožnje, saj je na območju  občine Šmarje pri Jelšah hodila oseba z nožem v roki in pri tem grozila drugi osebi. Z zbiranjem obvestil v smislu preiskave kaznivega dejanja nadaljujejo, o ugotovitvah pa bo obveščeno okrožno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

19. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari, saj je v Škofji Gori neznani storilec poškodoval vhodna vrata stanovanjske hiše.

23. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari, saj je na območju občine Bistrica ob Sotli neznani storilec poškodoval vrata osebnega vozila.

25. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari, saj je na območju občine Šmarje pri Jelšah močno vinjen moški poškodoval kolo z motorjem – skuter in čelado.

PROMETNE NESREČE

19. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da je na relaciji  Sladka Gora-Pečica prišlo do prometne nesreče II. kategorije, v kateri je bil udeležen voznik kolesa z motorjem, ki je zaradi neprilagojene hitrosti s kolesom z motorjem padel po vozišču in se pri tem lahko telesno poškodoval.  Povzročitelju prometne nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili policisti obveščeni, da je na na lokalni cesti Mestinje–Pečica prišlo do prometne nesreče I. kategorije, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

21. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da je na relaciji Pristava pri Mestinju–Nezbiše prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri sta bila udeleženi dve osebni vozili. Ker so na vozilih nastale majhne poškodbe, prav tako pa sta se udeleženca že sama sporazumela o krivdi, je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

22. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da je v naselju Kozje prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega vozila. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

24. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da je na relaciji Mestinje–Lemberg prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili policisti obveščeni, da je na relaciji Tinsko–Sodna vas prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri sta bila udeleženi dve osebni vozili. Ker so na vozilih nastale majhne poškodbe, prav tako pa sta se udeleženca že sama sporazumela o krivdi, je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Prva tako 24. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da je na relaciji Rogaška Slatina–Kristan Vrh  prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri sta bila udeleženi dve osebni vozili. Ker so na vozilih nastale majhne poškodbe, prav tako pa sta se udeleženca že sama sporazumela o krivdi, je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

25. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da je v kraju Šentvid pri Grobelnem prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznice osebnega vozila. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog. Prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je udeleženec prometne nesreče vozil vozilo pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa: 0,92 mg/l v izdihanem zraku), zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega podan obdolžilni predlog.

ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA

20. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva na območju občine Šmarje pri Jelšah, saj je neznani storilec s spletnim nakupom zlorabil plačilno kartico oškodovanke ter jo s tem oškodoval. Z zbiranjem obvestil v smislu preiskave kaznivega dejanja nadaljujejo in bodo nato o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

ILEGALNI PREHOD DRŽAVNE MEJE

Dne 21. 8. 2024 so policisti obravnavali 20 državljanov Iraka, ki so ilegalno prestopili državno mejo na območju občine Bistrica ob Sotli. Postopek s tujci je prevzela policijska postaja za izravnalne ukrepe.

23. 8. 2024 so policisti obravnavali 5 državljanov Sirije, ki so ilegalno prestopili državno mejo na območju občine Bistrica ob Sotli. Postopek s tujci je prav tako prevzela policijska postaja za izravnalne ukrepe.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so obravnavali dve povoženji divjadi.