Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 21. 8. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNI NESREČI

Dne 12. 8. 2024 so bili policisti s strani Zdravstvenega doma Šentjur obveščeni, da se je prejšnji dan v Šentvidu pri Grobelnem zgodila prometna nesreča z udeležbo peške, saj je v njo na pločniku trčil mlajši kolesar. Udeleženi kolesar in njegov prijatelj sta poškodovano pospremila do doma. Peška je zadobila lahke telesne poškodbe. Okoliščine primera še preiskujejo in prosijo udeleženega kolesarja, da se zaradi razjasnitev okoliščin nezgode zglasi na PP Šmarje pri Jelšah oz. pokliče na 113.

14. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da se je v Šmarju  zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh vozil, in sicer zaradi prekratke varnostne razdalje. Policisti so povzročitelju prometne nezgode na kraju izdali plačilni nalog

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Dne 18. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom na območju Bistrice ob Sotli. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj odpeljal s kraja, ne da bi nudil podatke drugemu udeležencu. Povzročitelj je bil izsleden, prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje bo obveščeno pristojno tožilstvo.

POŠKODOVANJI TUJE STVARI

12. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o namernem poškodovanju parkiranega osebnega avtomobila, ki je bilo storjeno na območju občine Šmarje pri Jelšah. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

17. 8. 2024 so bili policisti obveščeni o namernem poškodovanju semaforja in prometnega znaka v Šmarju pri Jelšah. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

VLOMI V STANOVANJSKO HIŠO

Dne 12. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da je bilo od  2. 1. 2024 do tega dne na območju Podsrede vlomljeno v zapuščeno hišo. Neznani storilec je razbil steklo na oknu spalnice v pritličju ter vstopil, iz zamrzovalne skrinje pa odtujil manjšo količino mesnih izdelkov. Za storilci še policisti poizvedujejo.

13. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec 10. 8. 2024 na območju občine Šmarje pri Jelšah vlomil v parkirano vozilo ter iz denarnice, ki se je nahajala v vozilu, odtujil denar. Policisti o storilcu policisti še zbirajo obvestila.

16. 8. 2024 je občan obvestil policijo, da je na območju občine Kozje prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odstranil okno in vstopil v notranjost hiše. Notranjost hiše je pregledal in razmetal, vendar ni ničesar odtujil. Za storilci policisti še poizvedujejo.

KRŠITEV JRM V ZASEBNEM PROSTORU

Dne 17. 8. 2024 so policisti na območju PP Šmarje pri Jelšah obravnavali kršitev javnega reda v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

V večernih urah istega dne so bili policisti ponovno obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora med sosedi, prav tako pa je prišlo do fizičnega napada. Oškodovanec je iskal zdravniško pomoč. Po zbranih obvestilih bo o primeru obveščeno pristojno državno tožilstvo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

16. 8. 2024 so bili policisti obveščeni, da je  na območju Kozjega prišlo do tatvine registrskih tablic s parkiranega vozila.

NI PLAČAL GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU

14. 8. 2024 so bili policisti s strani zaposlene na bencinskem servisu Petrol v Podčetrtku, da je neznani moški v osebni avtomobil natočil gorivo, za katerega pa ni plačal računa. V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja še zbirajo informacije.