Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Modrijani na Šempetrskih vaških igrah v Bistrici ob Sotli 2024 (foto, video)


Blizu Bistrice ob Sotli, natančneje v kraju Polje pri Bistrici so se to soboto odvile 18. Šempetrske vaške igre, ki so v kraj prinesle pestro dogajanje.

Dogajanje, ki je privabilo mnogo obiskovalcev, se je začelo že zjutraj in potekalo čez celoten dan. Prvi del je bil malo bolj tekmovalne narave, zvečer pa je sledila živahna veselica z Modrijani.

Priprava juhe; foto: Jernej Šulc, časopis Naše OKO

V vaških igrah je sodelovalo 12 ekip, ki so predstavljale vasi iz območja občine Bistrica ob Sotli. Dogajanje se je dopoldan začelo s tekmovanjem v kuhanju šempetrske “župe”, ki so jo po koncu brezplačno razdelili med obiskovalce. Popoldan je sledila predstavitev ekip, ki so na prizorišče osrednjih iger prišle z raznimi izvirnimi rekviziti in opremo. Sledile so štiri igre, ki so jih organizatorji poimenovali Mix igra, Medvedja hoja, Potegni ga in igra presenečenja z imenom Sezuj zoken.

Ob tem so pripravili tudi program za otroke, ki je vključeval obisk Pike Nogavičke, napihljiva igrala in razne animacije. Za zaključek so pripravili še veselico z vsem dobro znanimi Modrijani.

Tudi nočna “fešta” je poskrbela za raznoliko dogajanje. Pred odrom se je na ritme poskočne glasbe zavrtelo mnogo parov, obiskovalci so se lahko preizkusili v srečelovu in vrtenju kolesa sreče, otroci so se igrali v peskovniku in na igralih, organizatorji pa so nudili tudi raznoliko ponudbo hrane in pijače. To toplo poletno noč je tako marsikdo prebedel vse do jutra.

Prihod ene izmed ekip; foto: Jernej Šulc, časopis Naše OKO
V septembru že načrtujejo novo dogajanje

Kot nam je povedal organizator Matic Moškon iz Športnega društva Bistrica ob Sotli, se je dogodka udeležilo mnogo ljudi, kar vsem, ki so v pripravo dogodka vložili veliko dela in svojega časa, prinese ogromno zadovoljstvo.

Športo društvo Bistrica ob Sotli bo v septembru po dvomesečnem premoru ponovno začelo prirejati Športne igre vasi. Vsako zadnjo nedeljo v mesecu namreč pripravijo tekmovanje, katerega se prav tako udeležijo ekipe, ki so tekmovale na Šempetrskih igrah vasi. Te se bodo pomerile v raznih disciplinah, kot so nogomet, odbojka, tenis, košarka, pikado in streljanje.

Oglejte si video in fotografije z dogodka:

 

In še fotografije: