Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

NK Rogaška s pripravah za 4. ligo odigrala z alžirskim prvoligašem


Po znanem scenariju administrativne selitve iz 1. v zadnjo, regionalno ligo MNZ Celje, je NK Rogaška, navkljub drugačnim prvim napovedim, sestavila člansko ekipo za 4. ligo. Več kot to, zadržali so prvoligaškega trenerja Oskarja Drobneta, ki pomlajeno zasedbo na tekmovanje z Mons Claudiosom, Šmarjem in ostalimi tekmeci, zavzeto pripravlja že od 15. julija.

V sklopu priprav so Slatinčani v torek na svojem igrišču odigrali pripravljalno tekmo z alžirskim prvoligašem 𝗣𝗮𝗿𝗮𝗱𝗼𝘂 𝗔. Čeprav so večino drugega polčasa igrali z igralcem manj, so izgubili le z 0:5. Kot junaka tekme pa so na FB profilu izpostavili 17-letnega vratarja Luko Beleta.

Nogometaši članske ekipe NK Rogaške bodo tekmovanje vendarle nadaljevali v MNZ Celje, od koder napovedujejo bliskovito vrnitev v 1. slovensko nogometno ligo. Prva ovira na poti navzgor jim bodo ekipe kot so Laško, Šmarje, Mons Claudius iz sosednjega Rogatca in podobne.

Da so konkurenco vzeli skrajno resno, kaže začetek priprav že 15. julija in serija pripravljalnih tekem. Do današnjega dne so premagali že sosednjo Stražo s 3:0, na turnirju treh ekip Pesnico z 1:0 in Rače s 3:1, nato so odpravili še eno hrvaško ekipo, Pregrado, tudi s 3:0, ekipi Pragerskega pa so nasuli kar 10 zadetkov.

Ustavilo se jim je šele proti (pre)močnem prvoligašu iz Alžirije, a 5 zadetkov v svoji mreži so kljub temu na omrežjih pospremili kot “dobro nudenje odpora”.

Prvenstvo članske lige MNZ Celje se bo sicer začelo 31. avgusta, ko bodo Slatinčani gostili Mozirje. Šmarčani bodo doma igrali z Laškim, Mons Claudius pa z Zrečami. Derbi Rogaška : Šmarje bo na sporedu v 5. krogu 28. septembra, Mons : Rogaška pa krog kasneje, 5. oktobra.