Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mednarodnem teniškem turnirju v Rogaški Slovenka izgubila v finalu


Po dolgih letih je Rogaška Slatina ponovno gostila mednarodni teniški turnir, tokrat serije WTT za ženske. Od torka do nedelje se je v glavnem delu turnirja 32 tekmovalk pomerilo za zmago, WTA točke in denarno nagrado iz sklada, ki je znašal 15 tisoč evrov.

Slovenska adutinja je bila Pia Lovrič, 507. igralka sveta in 2. nosilka turnirja. 22-letna Domžalčanka se je prebila vse do današnjega finala, kjer je po težkem boju s 6:2 in 7:5 klonila proti 3. nosilki, Nizozemki Stephanie Judith Visscher, 603. igralki sveta.

Kljub porazu v finalu pa so na Tenis Slovenija teden za Pio Lovrič na mednarodnem turnirju WTT v Rogaški Slatini ocenili za “izjemen” Slovenka se je po 4 zmagahprebila v finalni obračun. V polfinalu je bila v dveh prepričljivih nizih boljša od Čehinje Alene Kovackove, z rezultatom 6:4 in 6:1. Če bi ji uspelo zmagati, bi bil to njen prvi osvojeni mednarodni turnir sezone.

Prvo polfinalno srečanje sta odigrali Pia Lovrič in Alena Kovackova. Po odlični igri in zelo kvalitetnem srečanju je slavila Pia Lovrič z rezultatom 6-4, 6-1. Drugo polfinalno srečanje sta odigrali prva nosilka turnirja Iva Primorac in S. Vissher, kot tretje postavljena nosilka. Slavila je Vissherjeva z rezultatom 6-4, 6-3.

V turnirju dvojic, ki se je zaključil s sobotnim finalom, sta slavili Nizozemka  Joy De Zeeuw in Čehinja Alena Kovackova. V finalu sta bili z 4-6, 6-4, 10-7 boljši od Slovakinje Anike Jaskove in Čehinje Karolina Vlckove.

Zmagovalki finala dvojic na WTT turnirju v Rog. Slatini z direktorjem turnirja Jasinom Napastom (vir foto: https://www.tk-rogaska.com/)