Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lovrenčev sejem 2024: Pestro dogajanje v Podčetrtku spremljali zvoki ansambla Unikat (foto, video)


V Podčetrtku se je na sončno soboto v sklopu farnega praznika sv. Lovrenca odvil tradicionalen Lovrenčev sejem, ki ga je ob bogati ponudbi lokalnih obrtnikov spremljalo pestro dogajanje.

V soboto so Trško cesto v Podčetrtku zapolnili obiskovalci, ki so si prišli ogledat raznoliko ponudbo. Na sejmu so razstavljavci ponujali domače izdelke, sladke in slane dobrote, igrače, suho robo, oblačila in mnogo več. Dogodek je popestrilo razgibano spremljevalno dogajanje. Že v petek zvečer se je na gradu Podčetrtek odvil Strunafest, v soboto pa se je v sklopu sejemskega dogajanja odvil trail tek na Rudnico ter podelitev priznanja za naj občana Krajevne skupnosti Podčetrtek, kar je letos postal Ivan Šalamon.

Za otroke so bila na voljo igrala, za lačne pestra ponudba hrane, za žejne pa hladna pijača, ki je bila kot nalašč za vroč konec tedna. Za glasbeno popestritev so poskrbeli člani ansambla Unikat.

Po središču Podčetrtka so odmevali zvoki ansambla Unikat.
Na tekmovanju v pohanju svinjske ribice podeljeni dve zlati priznanji

Popoldne se je pod šotorom odvilo še tekmovanje v pohanju svinjske ribice in pripravi krompirjeve solate. Sodelovalo je devet društev, tričlanska komisija pa je zaradi odlično pripravljene hrane na koncu podelila dve zlati priznanji. Najboljša pohana “šnicla” sta pripravili Društvo kmečkih žena Oplotnica in Aktiv kmetic Bizeljsko, ter s tem prejeli zlati priznanji.

Pohano svinjsko ribico in krompirjevo solato so pripravljale tudi članice Društva kmetic Ajda.
Tudi na petkov večer je bilo v Podčetrtku pestro. V kraj se je po večih letih vrnil Strunafest. Na gradu so nastopile skupine Barni band, Dunraven in Piksel Prfekt, za veliki finale pa je na oder stopila vsem poznana glasbena skupina Big Foot Mama. Bogato fotogalerijo z dogodka si oglejte tukaj.
Vabljeni k ogledu fotografij in videa z dogodka:

 

In še fotografije: