Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Letošnje poletje na odrih šmarske knjižnice z več kot 30 dogodki

Medtem ko poletne mesece vsi preživljamo malo dopustniško, so v knjižnici, kulturnem domu in Muzeju baroka v Šmarju pri Jelšah vse poletje skrbeli, da je bilo pestro tudi takrat, ko smo bili doma.

V dveh mesecih in pol poletne delovne sheme so v zavodu organizirali več kot 30 različnih dogodkov, od pravljičnih doživetij za najmlajše, pogovorno-pesniškega večera, igranja video iger na velikem platnu, do Rokovega poletja, glasbenih dogodkov v Kulturnici in najnovejših filmskih predstav. Počitniško poletje se bo zaključilo to nedeljo v sodelovanju z Big bandom Šmarje pri Jelšah in glasbenim piknikom, ki ga organizirajo na zelenici ob atriju Muzeja baroka.

Junij se je v knjižnici iztekel z zanimivim literarnim pogovorom s pesnico šmarskih korenin Lucijo Stupica Enbohm, s poletno muzejsko nočjo v Muzeju baroka, prvim sklopom koncertov Rokovega poletja in otvoritvijo dogodkov v Kulturnici vsako drugo soboto zvečer.

Pravljična doživetja za vse generacije

Torki so bili rezervirani za zanimiva pravljična doživetja. Vseh se je med počitnicami zvrstilo devet. Izbor pravljic je bil premišljen in poletno obarvan. Najprej so se dotaknili ustne higiene, da ta med počitnicami ne bi zamrla. Sledilo je pravljično spoznavanje gozda, glasbena pravljica in pravljica o starih avtomobilih. Tej so poleg otrok z veseljem prisluhnili tudi njihovi očki, ki so si nato ogledali še priložnostno razstavo starodobnikov. Eno od pravljic je pospremilo tudi razgibavanje, še eno pa poslikava obraza. Za zadnje pravljično doživetje so šmarski knjižničarji izbrali gledališko predstavo o varnosti v prometu, ki bo ena od osrednjih tem prvih šolskih dni.

Sobotna Kulturnica

Vsako drugo soboto je vse od sredine junija še posebej zaživela Kulturnica. Na malem odru so se predstavili različni glasbeniki, obiskovalci pa so se lahko v intimni poletni atmosferi razvajali s koktejli in drugo ponudbo. Kulturnica je bila odprta tudi ob nogometnih večerih evropskega prvenstva v nogometu, in sicer so si obiskovalci lahko ogledali tekme slovenske reprezentance in vse druge pomembnejše tekme.

Ob tem so v knjižnici v sklopu projekta Kino Games izvedli dve nedeljski srečanji, ko so se tekmovalci v igranju nogometa pomerili v igranju video iger na velikem platnu. Avgusta so se poleg koncertov Rokovega poletja vrnile tudi filmske predstave. V šmarskem kinu so bili vsak konec tedna na ogled najnovejši filmi.

Zaključek s klasiko in šmarskim Big bandom

Zadnji počitniški teden se zaključuje v velikem slogu z zadnjim poletnim pravljičnim doživetjem, zadnjim koncertom Rokovega poletja v cerkvi sv. Roka in z zadnjim glasbenim dogodkom v Kulturnici, ko se bodo predstavili udeleženci glasbene delavnice v organizaciji Big banda Šmarje pri Jelšah.

Zaključni dogodek letošnjega poletja pa bo prvo septembrsko nedeljo in zadnjo počitniško nedeljo v atriju Muzeja baroka in na zelenici ob njem. Knjižnica Šmarje pri Jelšah in muzej bosta v sodelovanju z Big bandom Šmarje pri Jelšah priredila drugi glasbeni piknik. Obiskovalci bodo lahko v sproščenem vzdušju na piknik odejah, blazinah in ležalnikih, ki jih bo za to priložnost posodil šmarski zavod za turizem, ob pijači in prigrizku prisluhnili Big bandu Šmarje pri Jelšah in gostom; ansamblu Raztur, duu Harmolina in Buchko bandu.