Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koliko turistov lahko letos naštejejo v občinah Šentjur, Šmarje, Rogatec, Kozje in Bistrica ob Sotli?


V prejšnjem članku smo se posvetili turistični situaciji v obeh naših turističnih občinah, torej Podčetrtku in Rogaški Slatini. Če upoštevamo uradno statistiko, temelječo zabeleženih turistih preko prenočitev oz. turističnih taks, pa bistveno manj turistov, pa še ti za krajši čas, obišče ostale občine Kozjanskega in Obsotelja.

Ampak koliko je vendarle le-teh, v katero od “ostalih” občin našega območja se jih vendarle napoti največ in od kod prihajajo?

Občino Podčetrtek je letos do konca julija obiskalo slabih 81 tisoč turistov, Rogaško Slatino pa nekaj manj kot 25 tisoč. Turističen izplen v ostalih občinah Kozjanskega in Obsotelja je seveda bistveno slabši.

Izmed ostalih občin je letos do konca julija največ, 2.571 turistov zabeležila občina Kozje. Prespali so 4.478-krat, med tujimi pa je bilo daleč največ Hrvatov, in sicer 835. Sosednja občina Šentjur je zabeležila 1.823 turistov. Skupaj so v tej največji občini Kozjanskega in Obsotelja opravili nekaj čez 4 tisoč nočitev. Med njimi je bilo, ob Slovencih, največ Nemcev, in sicer 216. Občino Šmarje pri Jelšah je do konca julija obiskalo 1.050 turistov, ki so opravili 3.165 prenočitev. Med njimi je bilo, ob Slovencih, prav tako največ Nemcev, in sicer 74, obenem je Šmarje obiskalo 73 Nizozemcev.

Skriti biser šmarske kulturne in verske dediščine: Marijina cerkev na Sladki Gori (foto: Domen Kamplet, Kozjansko.info)

V Bistrici ob Sotli jih je bilo 744 s 1.548 nočitvami (med tujci največ Hrvatov), V Rogatcu pa 658, ki so prespali 1.625-krat. Tudi v Rogatcu so našteli največ Nemcev.

Vir podatkov: SURS

 

Poglejte še:

Zadnji avgustovski vikend v dvoje? To so cene hotelov v Rogaški, Podčetrtku, Portorožu, Piranu, Kranjski Gori …