Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kaj delajo pisane krave po Šmarju pri Jelšah?


Morda ste se tudi vi minule dni znašli med radovedneži, ki se sprašujejo, kaj v Šmarju pri Jelšah in na okoliških travnikih počnejo pisane umetne krave, poslikane z rožicami, skrčki in podobnimi simboli.

Gre za pet kravic, ki so jih ustvarili zaposleni v Mlekarni Celeia in s katerimi želijo  ozaveščati o dobrobiti teh živali, pri čemer vsaka od njih izraža temeljne vrednote blagovne znamke Zelene Doline. 

V Mlekarni Celeia pravijo, da vse kar v njihovi mlekarni razvijejo in dajo na police, vse zgodbe, ki jih zapišejo in komunicirajo do potrošnika, je rezultat zaposlenih, njihovega razmišljanja, delovanja. “In zaposleni smo prvi zagovorniki dejstva, da mora biti za naše kravice na slovenskih kmetijah od koder prihaja naše mleko in iz katerega ustvarjamo najboljše izdelke, najbolje poskrbljeno,” pravijo. Da se krave v svojem okolju, pa naj bo to pašnik ali hlev, dobro počutijo in imajo lepo življenje.

“Ker pa so mnogokrat spregledane in ker si zaslužijo veliko mero pozornosti, da bodo zares vidne in opažene, smo zaposleni vzeli čopiče in barve in jih ustvarili takšne, da so prava paša za oči,” dodajajo.

Mlekarna Celeia: stremimo k izboljšanju in ozaveščanju o dobrobiti krav

Tako v Mlekarni Celeia pojasnjujejo svojo akcijo: “‘Ker smo si blizu’, skozi svojo več kot 80 letno tradicijo stremimo k temeljnim vrednotam, ki jih povezujejo s tradicijo, naravo in z ljudmi. Bližino ponazarjamo tudi s tistimi živalmi, na katere se v zgodbah prireje mleka pogosto pozablja – s kravami. Te namreč vsakodnevno zagotavljajo belo zlato, ki ga v mlekarni predelajo v prvovrstne mlečne izdelke Zelene Doline, zato v naših očeh te živali nosijo poseben pomen. Ker se zavedamo, kako pomembno je, da imajo krave ugodne bivalne pogoje, smo pričeli z aktivnostmi s katerimi stremimo k izboljšanju in ozaveščanju njihove dobrobiti.

Vir foto: FB Nika Zakšek

Od domačega pašnika v Šmarje pri Jelšah

Kravice, ki so se sprva pasle na domačem pašniku pred Mlekarno Celeia, so spustili na potep po Sloveniji in njihova prva postaja je Šmarje pri Jelšah, ki je tudi njihovo odkupno območje. 4 kravice lahko mimoidoči zasledijo na idiličnem pašniku, ena izmed njih pa krasi travnik pred lokalno kmetijsko zadrugo.

Vsaka od njih tudi s svojim izgledom komunicira eno izmed temeljih vrednot v katere verjamemo in jim sledimo v Mlekarni Celeia.

Paša za oči se bo v Šmarju zaključila 3. septembra z lokalnim dogodkom pred KZ Šmarje pri Jelšah, kjer si bo mogoče ogledati vseh 5 kravic in kjer se bodo Zelene Doline, skupaj z lokalnimi ponudniki, predstavile v okviru prijetnega druženja.

Vsaka od kraj predstavlja eno od vrednot Mlekarne Celeia. Modra Ica tradicijo, Bina povezanost, prijateljstvo in bližino, Cvetka spoštovanje ter varovanje narave in okolja, Dušica ljubezen in bližino, Julka pa življenje v sožitju z naravo