Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilsko veselico v Zibiki tudi tokrat popestrila kravja ruleta (foto)


Kot je to že v navadi, je tudi letos Prostovoljno gasilsko društvo Zibika pripravilo Jernejevo gasilsko veselico. Znova je bila v središču pozornosti kravja ruleta, med samim dogajanjem pa je zbrano množico zabaval ansambel Veseli svatje. 

Pod šotorom v osrčju Zibike se je na letošnji veselici zbralo veliko število obiskovalcev, ki so prišli uživat ob zvokih ansambla Veseli svatje, dobri hrani in pijači ter nepozabnem druženju. A kot že nekaj let zapored, je tudi letos največ pozornosti pritegnila neobičajna, a izjemno priljubljena kravja ruleta.

Omenjena igra je postala sinonim za kreativnost in zabavo ter se je skozi leta utrdila kot nepogrešljiv del Jernejeve veselice. Letos je bila to že 19. izvedba te zanimive igre, v kateri je več kot 600 posameznikov napovedalo, na katerem kvadratnem metru bo krava opravila svoje naravne potrebe.

Tabla z napovedmi kravje rulete. (Foto: David Valant)

Kravja ruleta združuje humor, napetost in veliko mero sreče. Vsako leto jo z velikim zanimanjem spremljajo tako domačini kot obiskovalci iz bolj oddaljenih krajev. Tekmovalci kupijo svoja izbrana polja, nato pa vsi skupaj napeto čakajo na trenutek, ko bo krava opravila svoje. Zmagovalec je tisti, ki pravilno napove točno polje, kjer bo krava pustila svoj pečat. In nagrada? Dobitnik odide domov kar s kravo, ki se je pasla ob prizorišču. Tokrat je srečno roko imela Brigita Jager iz okolice Šmarja.

Foto: David Valant

Čeprav se nekaterim ta igra zdi nenavadna, morda celo nekoliko bizarna, pa je za druge vrhunec zabave in ena izmed najbolj pričakovanih točk večera. Kravja ruleta simbolizira preplet tradicije, humorja in skupnosti, ki se zbere v imenu dobrega namena – zbiranja sredstev za delovanje lokalnega gasilskega društva.

Na veselici, ki velja za glavni dogodek PGD Zibika, pa seveda ni manjkal tudi srečelov. Gasilci bodo z zasluženim denarjem pokrili stroške veselice, verjetno pa bo kaj malega še ostalo za naslednje investicije.

“Z letošnjo izvedbo veselice smo zelo zadovoljni. Obisk je bil, glede na to, da so bile še tri veselice v okolici, odličen. Ansambel je naredil pravi žur,” nam je povedal Urban Bračko, predsednik PGD Zibika.

Ansambel Veseli svatje je poskrbel, da je bila plesišče polno od prve do zadnje pesmi. V vzdušju, ki ga lahko ustvarijo le pristne gasilske veselice, so ljudje pozabili na vsakodnevne skrbi in se prepustili zabavnemu druženju.

Foto: David Valant

Jernejeva gasilska veselica je tudi letos postregla z vsemi značilnostmi, zaradi katerih je tako priljubljena. S številnimi obiskovalci, dobro voljo in seveda nepogrešljivo kravjo ruleto je dogodek znova presegel pričakovanja.

Fotogalerija: David Valant