Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drameljčani odšli na sobotno raziskovanje Zgornje Savinjske doline


Člani Društva upokojencev Dramlje so se v začetku avgusta odpravili na izlet v Nazarje in Mozirje, kjer so si ogledali mnogo različnih zanimivosti.

Najprej so se odpravili do Bohačevega toplarja v središču Nazarij, kjer so se ob prihodu nasitili s pravo kmečko malico, nato pa so odšli na kmečko tržnico. Ta v kraju zaživi vsako soboto dopoldan, tokrat pa jo je spremljala tudi glasba Vokalne skupine Sončnice. V prvem nadstropju Bohačevega toplarja je na ogled razstava, ki je upokojence popeljala skozi zgodovinski razvoj krajev občine Nazarje.

Vir foto: FB/Društvo upokojencev Dramlje

Nato so se odpravili do bližnjega gradu Vrbovec, kjer so obiskali Muzej gozdarstva in lesarstva. Tam so spoznali marsikatero zanimivo informacijo o gozdovih, drevesih in uporabnosti lesu. Po informativnem ogledu muzeja so se odpravili do Frančiškanskega samostana Nazarje, ki se nahaja ob cerkvi Marijinega oznanjenja.

Po pestrem dopoldnevu je sledila še krajša vožnja v Mozirje, kjer so najprej odšli na kosilo, nato pa si ogledali Mozirski gaj. O zaključnem delu izleta je takole zapisal predsednik društva Primož Laubič: “Po ogledu parka, smo še zadnjič postavili našo prenosno mizico in nanjo postavili vse kar nam je še ostalo, od pečenke, peciva, do raznih pijač. Mimo so prišla razposajena dekleta, ki so imela dekliščino, tako smo se skupaj poveselili ter zapeli nekaj znanih ljudskih pesmi. Ker vse lepo enkrat mine, smo se na večer odpravili proti domu. Zahvaljujem se vsem, ki ste pomagali pri izvedbi izleta ter za vse darove, ki ste jih tudi tokrat velikodušno prispevali.

Vir foto: FB/Društvo upokojencev Dramlje