Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Člani Društva upokojencev Grobelno aktivno preživljajo poletje


Dolge poletne dni si člani Društva upokojencev krajšajo z medsebojnim druženjem. V začetku avgusta so se namreč podali na dva izleta.

Najprej so odšli na pohod po obronkih Grobelnega. Tokrat so izbrali pot, ki jih je vodila po cesti preko Platinovca, Lipovca, Tratne in na koncu do doma krajanov v Grobelnem. Na Tratni so imeli postanek pri Ediju Kukoviču, ki jih je postregel z dobro pijačo, uživali pa so tudi v razgledu na cerkev sv. Ahaca. Po koncu pohoda so zapisali naslednje: “Ob prijetnem klepetu je pot hitro minila. V Domu krajanov Grobelno smo druženje nadaljevali na pikniku ob zvokih harmonike, na katero je neutrudno igral naš Rudi.

Vir foto: FB/Društvo upokojencev Grobelno

Nekaj dni kasneje so odšli še na izlet v Rogaško Slatino, kamor so se odpravili z vlakom. Tam so se naprej v enem izmed lokalov ustavili na osvežilni pijači, nato pa odšli do paviljona Tempel, kjer je igral zdraviliški orkester Musica Camerata. Čez nekaj časa so pot nadaljevali do razglednega stolpa Kristal, na katerega so se povzpeli.

O razgledu z več kot 100 metrov višine so zapisali naslednje: “Višina je bila malo srhljiva, vendar se je začetni “strah” kmalu razblinil ob izjemnem pogledu navzdol. V klimatizirani kavarni smo si privoščili malo osvežitve, nato se z dvigalom vrnili na vstopno mesto. Pod sencami krošenj dreves v parku smo prehodili večino poti na železniško postajo. Dobro razpoloženi, zadovoljni z izletom in vsem, kar smo videli, smo se z vlakom vrnili v Grobelno.

Vir foto: FB/Društvo upokojencev Grobelno

Preberite še:

Grobelčani dan državnosti praznovali s pohodom