Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V torek zaradi visokih temperatur izdano oranžno opozorilo


Že več dni temperature v naših krajih vztrajajo nad 30 °C, ohladitve pa zaenkrat še ni na vidiku. Sredi tedna se nam ponovno obetajo temperature nad 36 °C.

Čeprav so bile v začetku tedna jutranje temperature nekaj nižje, marsikje so se termometri namreč spustili pod 15 °C, iz agencije ARSO sporočajo, da bo to edini dan v tednu, ko bodo jutranje temperature nižje od 15 °C. V preostanku tedna lahko ponovno pričakujemo občutno otoplitev. Najvišje dnevne temperature naj bi bile v torek in sredo, ko se bodo termometri lahko povzpeli nad 36 °C. Zaradi velike vročine je bilo za celotno državo za naslednje dni izdano oranžno opozorilo.

Izpostavljenost visokim temperaturam z mnogo negativnimi posledicami
Visoke temperature najbolj prizadanejo starejše, otroke, nosečnice in bolnike. Prekomerna izpostavljenost lahko povzroči kožne izpuščaje, vročinske krče, vročinsko izčrpanost, omedlevico in vročinsko kap. Zato je pomembno, da zmanjšamo izpostavljenost vročini. To naredimo tako, da se umaknemo v senco in hladnejše prostore, fizične aktivnosti omejimo na jutranje in večerne ure ter telesu omogočimo odvajanje toplote s pravilno izbiro oblačil in zadostnim uživanjem tekočin.