Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V občini Podčetrtek sanirajo več kilometrov cest


Obsežne nevihte in neurja, katerim smo priča v zadnjih letih, marsikdaj poškodujejo tudi cestno omrežje. V občini Podčetrtek letos obnavljajo in sanirajo več kilometrov cestnega omrežja.

Kot nam je pojasnil župan Občine Podčetrtek Peter Misja, trenutno zaključujejo s prenovo 3 kilometre dolgega odseka ceste od grajske kašče do Rudnice. V obnovo so se spustili, ker je so ta odsek ceste zelo poškodovala lanska neurja. Prenova v vrednosti 300.000 evrov bi naj bila končana do konca meseca.

Vir foto: FB/Peter Misja

Dela izvajajo tudi na 4,5 kilometra dolgem odseku ceste Zaborovec – Rudnica. Tam sanirajo dobre štiri kilometre makedamske ceste, zadnjih 300 metrov odseka pa je asfaltne površine. Dela bodo stala okoli 150.000 evrov. Financiranje za oba projekta je zagotovila občina, upajo pa, da bo kaj prispevala tudi država.

Več sanacij tudi v prihodnosti

Tako se samo sedaj po občini izvaja sanacija dobrih sedem kilometrov cest, so pa letos zaradi neurij že imeli nekaj cestnih usadov in plazišč, ki so jih že sanirali. Na tem področju bodo na občini aktivni tudi v prihodnje. Če bodo uspeli pridobiti pomoč države, nameravajo letos urediti cesto še v Roginski Gorci in sanirati dva plazova. V Pristavi pri Lesičnem je še posebej obsežen, sanacija pa bo stala okoli milijona evrov.

Občina ima ob tem v teku tudi mnogo drugih projektov. Konec avgusta se obeta odprtje prenovljenega gradu, septembra bo končan nov podjetniški center, že ta petek pa se bo v prenovljeni grajski kašči odvil prvi dogodek, festival žganja in piva Kotlar. Več o tem preberite tukaj.

Sanacija ceste; vir foto: FB/Peter Misja