Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešno srečanje partnerjev projekta ECOROUTES na Dunaju: mladim želimo omogočiti vpogled v trajnostni turizem

Projekt ECOROUTES, financiran iz programa Erasmus+ (KA220-YOU), mladim Evropejcem omogoča, da postanejo zagovorniki naravne in kulturne dediščine svojih regij. Projekt naslavlja brezposelnost mladih in okoljske izzive ter spodbuja odgovoren turizem. Partnerji projekta so se srečali na drugem transnacionalnem srečanju, kjer so pregledali in načrtovali nadaljnje aktivnosti. Dogodek je bil izjemno uspešen, saj smo se osredotočili na napredek v okviru delovnih sklopov in tako zagotovili uspešno izvajanje projekta, ki posebej mladim prinaša kup novih priložnosti in izzivov.

Med partnerji projekta ECOROUTES je tudi Razvojna agencija Sotla (RA Sotla) iz Slovenije, ki skrbi za izobraževanje lokalnih turističnih vodnikov območja Obsotelja in Kozjanskega. Projekt ECOROUTES sovpada z aktivnostmi RA Sotla na področju razvoja turizma ter prinaša nove priložnosti mladim za vključitev v projekte.

Delovni sklop 2, ki vključuje pripravo izobraževalnega kompleta za mlade, je skoraj zaključen. Ta komplet bo mladim pomagal pridobiti veščine, potrebne za promocijo in varovanje naravne ter kulturne dediščine. Vsebuje multimedijska orodja in vire, namenjene usposabljanju mladih za učinkovite »eko« turistične vodiče, ki bodo promovirali trajnostne turistične prakse v svojih regijah. Partnerji projekta bodo sklenili tudi 300 memorandumov o sodelovanju (MoC) z lokalnimi deležniki za podporo in promocijo iniciative ECOROUTES.

Delovni sklop 3 se osredotoča na oblikovanje in razvoj 60 tematskih EKO-POTI v sodelujočih državah. Te poti vključujejo področja pohodništva, kolesarjenja ter obiske lokalnih naravnih in kulturnih znamenitosti. Razvijamo tudi sodobno mobilno aplikacijo, ki bo podpirala te poti in turistom ponujala interaktivno in trajnostno izkušnjo. Aplikacija bo mladim tudi omogočila, da nadgrajujejo svoje veščine kot certificirani turistični vodniki.

Srečanje na Dunaju je bilo zelo produktivno, partnerji pa se že veselijo naslednjih korakov projekta ECOROUTES, ki bo pripomogel k trajnostnemu razvoju turizma in opolnomočenju mladih. Vodilni partner projekta je CBE Sud Luberon Val de Durance iz Francije kot partnerji pa ob RA Sotla sodelujejo še Rinascita Società Cooperativa Sociale iz Italije, EKOgreece iz Grčije, Connecting Dots s Cipra ter Education and Social Innovation Centre of Austria (ESICA) iz Avstrije.

Za več informacij o projektu ECOROUTES in njegovih iniciativah najdete na spletni strani projekta: www.ecoroutesproject.eu ali spremljajte novice na socialnih omrežjih Facebook in Instagram (@ecoroutes2023).

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

 

 

 

Naročena objava