Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učitelji osnovne šole s Kozjanskega na izobraževanja po Evropi


Glavna naloga učiteljev je izobraževanje otrok, v sklopu svojega poklica pa opravljajo tudi druge aktivnosti. Da bi mladim znanje predali kar se da kvalitetno, se tudi učitelji udeležujejo raznih izobraževanj.

Ravno zaradi tega so trije zaposleni Osnovne šole Dobje odpotovali v Litvo in na Portugalsko.

izobraževanje v Litvi; vit foto: FB/Osnovna šola Dobje

Dva učitelja sta v začetku julija odpotovala v Vilno, glavno mesto Litve. Tam sta v okviru projekta NELCA pridobivala nova znanja in izkušnje na seminarjih “Building excellent schools” in “Building visions at schools“. Ob tem sta iskala možne izboljšave delovanja osnovne šole v Dobju in spoznavala načine, kako kreirati lastno vizijo. Tekom zadnjega dneva srečanja so se na projektnem sestanku osredotočili na ključne vidike vzgoje in izobraževanja, kot so delo učiteljev, samorefleksija, zavedanje kompetenc in profesionalni razvoj.

Ob istem času se je še en učitelj šole odpravil na Portugalsko, kjer se je udeležil izobraževanja na področju digitalne tehnologije z naslovom “How to Handle AI in Schools“. Učitelji iz različnih držav so tekom izobraževanja povezovali znanja in izkušnje, kako lahko združujejo več aplikacij pri uporabi umetne inteligence. Na zadnji dan izobraževanja so učitelji s pomočjo umetne inteligence evalvirali svoje delo in prejeli certifikate za uspešno opravljeno izobraževanje.

Vir foto: FB/Osnovna šola Dobje