Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi v Podčetrtku zbirajo prijave škode ob junijskih neurjih


Občina Podčetrtek obvešča, da je Uprava RS za zaščito in reševanje izdala sklep o pričetku ocenjevanja škode na stvareh zaradi posledic močnih neurij z obilnim deževjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami 3. in 7. junija 2024.

Škodo na stvareh se ocenjuje na obrazcih:

1 – obrazec za KMETIJSKA ZEMLJIŠČA; ocenjuje se škoda na poškodovanih zemljiščih zaradi plazenja, nanosa mulja, kamenja, z namenom povrnitve kmetijskega zemljišča v prvotno stanje in nepredvidenih stroškov sanacije. Škoda na kmetijskih pridelkih zaradi neurja in toče se ne ocenjuje!

4 – obrazec za DELNO ŠKODO NA OBJEKTU

5 – obrazec za ŠKODE NA GRADBENIH INŽENIRSKIH OBJEKTIH

Prijava škode je možna od srede, 10. julija, do torka, 16. julija 2024, na predpisanih obrazcih z vsemi zahtevanimi podatki. K izpolnjenim in podpisanim obrazcem je treba priložiti fotografije poškodb, nastalih v neurju.

Pri tem je potrebno upoštevati, da se ocenjuje povzročena škoda. Popis škode na kmetijskih pridelkih ni predmet popisa.

Škodo na zemljiščih, stavbah, infrastrukturi in vodotokih lahko prijavite na priloženih obrazcih in oddate na sedežu Občine Podčetrtek, Trška cesta 59, 3254 Podčetrtek ali na e-naslov: [email protected].

Za dodatne informacije nas kontaktirajte v času uradnih ur na tel. št.: 03 818 27 84 (Malika Pavić) ali preko e-pošte: [email protected]

Povezava k novici Občine Podčetrtek