Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svojemu namenu predali prenovljeno cesto Pristava – Kamence


Pred kratkim so svojemu namenu predali prenovljeno cesto Pristava – Kamence, ki jo je poškodoval plaz.

Prenovljeno cesto je namenu slavnostno predal župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, ki je ob tem predstavil vsebino projekta in odločitev za njegovo izvedbo. V okviru rekonstrukcije ceste v dolžini 840 metrov so delavci sanirali plaz, ki je vseboval kamnito zložbo dolžine 62 metrov in največje višine 4,7 metrov ter drenažno rebro v dolžini 52 metrov. Cesto so razširili na 4 metre, skupaj z bankinami in muldami pa znaša širina celotnega cestišča 5,5 metrov. Na celotni trasi so na novo uredili odvodnjavanje vozišča z muldami in ustrezno dimenzioniranimi odvodnimi jarki ter dodatnimi cevnimi propusti.

Kot so zapisali na občini, je celotno območje namreč že vrsto let zelo plazovito, kar je povzročalo težave pri zagotavljanju prevoznosti ceste. Ob tem so dodali naslednje: “Ta cesta je pomembna tudi z vidika zagotavljanja varnih šolskih poti, saj po njej vozi šolski avtobus. Z zaključkom investicije bo zagotovljena večja varnost vseh udeležencev v prometu, predvsem pa je izboljšana dostopnost nekaterih naselij v južnem delu občine.

Vrednost projekta je znašala 650.000 evrov, občina pa si je zagotovila sofinanciranje s strani Ministrstva za naravne vire in prostor, ki je prispevalo 442.000 evrov.