Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spet vremensko opozorilo: v četrtek in petek se pazite neviht


Agencija RS za okolje je danes popoldne objavila vremensko opozorilo, da bodo v četrtek od sredine dneva do petka zjutraj bodo nastajala krajevna neurja. Arso je zato za četrtek izdal oranžno vremensko opozorilo za celotno Slovenijo.

Kot pišejo na neurje.si, bodo nevihte v četrtek zajele severni del, kakor tudi pas od zahoda proti vzhodu. Tekom popoldneva se lahko kaka močnejša nevihta pojavi tudi na Dolenjskem. Še bolj pestro vreme se pričakuje v petek, ko bo nad Sredozemljem nastal sekundaren ciklon. Lega oz. lociranost ciklona še ostaja neznanka, zato težko ocenijo, kje bo glavnina dogajanja – za petek bo več znano jutri tekom dneva.

Neurje.si: “Prve nevihte bodo preko avstrijske strani prešle tudi sever Slovenije. Medtem se bodo nevihte pojavljale tudi v Furlaniji, kjer bodo v popoldnevu dosegle zahod Slovenije. Pričakujemo lahko razvoj nevihtnega pasu, ki bo od zahoda prešel celotni del osrednje Slovenije. Prav na zahodu bo največ potencialne konvektivne energije, ki bo znašala preko 2000 j/Kg. Ob ugodnih razmer se lahko razvijejo krajevna neurja, kjer ni izključen niti pojav toče!”
Vremenska napoved za prihajajoče dni

Zvečer in ponoči bo precej jasno. V drugi polovici noči in proti jutru lahko zahodno Slovenijo doseže nevihtni sistem iznad Italije. Na Primorskem so ob tem možni močnejši sunki vetra. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 °C.

Jutri bo dokaj sončno. Čez dan se bo razvijala kopasta oblačnost. Popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. Nastala bodo krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 °C.

V petek, soboto in nedeljo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.