Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski planinci raziskovali visokogorja Avstrije


Šmarčani so se drugi teden v juliju odpravili na izlet v Avstrijo, kjer so tekom štirih dni raziskovali tamkajšnja visokogorja in druge lepote narave.

Člani Planinskega društva Šmarje pri Jelšah so se v juliju odpravili v sosednjo Avstrijo, kjer so skozi več dni raziskovali pogorje Dachstein. Po prihodu so se prvi dan razdelili v dve skupini. Prva je osvojila ferato Laserer alpin Klettersteig, druga pa se je podala na pohod okoli jezera.

V rudniku soli; vir foto: FB/Planinsko društvo Šmarje pri Jelšah

Drug dan so se odpravili na 2050 metrov visok Grosser Donnerkogel, tretji dan pa izkoristili za bolj umirjeno raziskovanje. Ogledali so si Hallstatt, kjer so obiskal znan rudnik soli in se odpravili v Bad Ischl, kjer so se posladkali s sladkimi dobrotami.

Ponovno so nadaljevali s pohodi. Čudovito vreme in panoramski razgledi so jih spremljali ob poti na Rötelstein. V nadaljevanju so se odpravili na kočo Guttenberghaus in obiskali sotesko Silberkarklamm, svoje potovanje po Avstriji pa zaključili z najbolj zahtevnim vzponom do sedaj. Povzpeli so se na 2995 metrov visoko goro Hoher Dachstein.

Vir foto: FB/Planinsko društvo Šmarje pri Jelšah
Utrinki s potovanja; vir foto: FB/Planinsko društvo Šmarje pri Jelšah