Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčane zapustila najboljši strelec lige in rešitelj, Podčetrtek zaupa svoji mladosti


V ekipi košarkarjev Rogaške v prihodnji sezoni ne bo več enega najboljših igralcev minulega košarkarskega leta, ki je bil tudi najboljši strelec lige. 205 centimetrov visoki Njegoš Sikiraš bo svojo pot nadaljeval v Skopju.

Njegoš Sikiraš; vir foto: KK Rogaška

25-letnik iz Bosne in Hercegovine je za Slatinčane v sezoni 2023/24 v povprečju dosegal 17,4 točk in 8,7 skokov na tekmo. Najbolj uspešen je bi v tekmi z Ilirijo v pokalnem tekmovanju, kjer je dosegel 35 točk in ujel 12 odbitih žog, indeks učinkovitosti pa je skupaj znašal kar 47.

Zadnji del sezone je zaradi poškodbe roke izpustil, s svojimi predstavami pa si je zaslužil tudi vabilo reprezentančnega selektorja BIH.

V Makedoniji bo igral za ekipo Rabotničkega, ki je v tamkajšnjem prvenstvu preteklo sezono končala v polfinalu.

Kralj v Zagreb

David Kralj; vir foto: KK Rogaška

Po enoletnem sodelovanju Rogaško Slatino zapušča David Kralj, ki je v minuli sezoni povprečno dosegal 15,6 točk, 3,6 skokov in 3,7 asistenc na tekmo.

Svojo najboljšo strelsko predstavo je prikazal proti ekipi iz Škofje Loke, ko je dosegel 29 točk. Slatinčanom je izjemno pripomogel na odločilni tekmi za obstanek, saj je na tekmi s Polzelani v tretji četrtini dosegel 17 točk in praktično sam odločil zmagovalca ter potrdil obstanek Rogaške v prvi ligi.

Prihodnjo sezono bo član zagrebškega Dinama.

V Podčetrtku zaupajo domačim igralcem
Matic Boršič; vir foto: KK Terme Olimia Podčetrtek

V podčetrteškem prvoligašu so pred dnevi objavili, da se bo v njihovo ekipo po kaljenju v 2. slovenski košarkarski ligi pri moštvu Celja vrnil Matic Boršič.

20-letnik je povprečno igral 31 minut na srečanje in dosegal po 12 točk.

Jure Bizjak; vir foto: KK Terme Olimia Podčetrtek

V Podčetrtku ostaja še en domači igralec, in sicer leto mlajši Jure Bizjak.

V minuli sezoni je bil  nosilec tamkajšnje mladinske ekipe, zanjo pa je na tekmo povprečno dosegal 17,7 točke in bil eden najzaslužnejših za njen končni uspeh.