Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčanu zelena luč za nastop v Parizu


Konec julija se bodo v Parizu odvile poletne olimpijske igre, konec avgusta pa tudi paralimpijske. Slovenski paralimpijski komite je obelodanil, da bo med potniki v Francijo tudi Šentjurčan Henrik Plank.

Slovenija je namreč prejela eno kvoto v paraatletiki, na podlagi rezultata pa ta pripadla Planku, ki bo nastopil v metu diska.

Konec letošnjega marca je v Italiji na mitingu svetovne serije z rezultatom 13,83 metra zasedel 5. mesto, z izkupičkom je prišel do norme za svetovno prvenstvo, za nastop na olimpijskih igrah pa je odločala igra kvot.

Do sedaj je tekmoval na treh paralimpijskih igrah (Peking 2008, London 2012 in Tokio 2021). Sicer pa je Plank leta 2011 v Novem mestu vrgel kopje 17,42 metra, kar je še danes evropski rekord v njegovi kategoriji (F52). Leta 2014 je bil Plank 2 na svetovnem prvenstvu. Na zadnjih paralimpijskih igrah je v Tokiu v metu diska zasedel 7. mesto.

Henrik Plank je član Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, že vrsto let pa sodeluje s trenerjem Luko Cmokom. Z atletiko se ukvarja dobri dve desetletji. Sprva je metal kopje, suval kroglo in metal disk, dandanes tekmuje z diskom.