Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S sprejemom so se poslovili tudi od naj učencev v Rogatcu


Zaključni sprejem naj učencev minulega šolskega leta so opravili tudi v Rogatcu. Župan Martin Mikolič je učence sprejel v občinskih prostorih in jim podelil priznanja.

Med uspešnimi osmimi učenci je bilo pet takih, ki so skozi vsa leta obiskovanja edine osnovne šole v občini svoje znanje dokazovali z odličnim uspehom:

  • Marija Fric,
  • Zoja Prevolšek,
  • Roman Kuternik,
  • Lorena Horvat in
  • Jaša Kampoš.

Odličnjakom je župan podelil »županove petke«. Povprašal jih je tudi o načrtih za prihodnost: za katero srednjo šolo so se odločili in kje se vidijo v naslednjih nekaj letih.

Kot so zapisali na spletnem mestu Občine Rogatec so mladi podali zanimive in raznolike odgovore ter bili vidno zadovoljni z lastnim uspehom v osnovnošolskem izobraževanju ter bili, kljub težkemu slovesu od svojih osnovnošolskih prijateljev, vzhičeni ob misli na srednjo šolo in z njo popolnoma novo poglavje svoje rasti. Župan jim je zaželel veliko uspeha na njihovi poti in poudaril, da si želi, da bi v prihodnosti s svojim znanjem in sposobnostmi pripomogli k razvoju ter prepoznavnosti domačega kraja.

Šestošolec VIZ OŠ Rogatec Dejvid Stankov je pod mentorstvom učiteljice Janje Milošič osvojil srebrno državno priznanje iz znanja angleščine in bil tako najmlajši udeleženec sprejema. V naslednjih osnovnošolskih letih ima Dejvid še precej časa in možnosti za poseganje po novih uspehih. Župan ga je k temu tudi vzpodbudil in dodal, da si ga želi videti še na prihodnjih sprejemih.

S III. OŠ Rogaška Slatina je že drugo leto zapored na sprejem bila povabljena Rogatčanka Ana Kristina Cesar, ki je na državnem tekmovanju Mladi tehniki, v kategoriji obdelava materialov – usnje, dosegla 1. mesto. Ana Kristina je vsestransko nadarjena učenka III. OŠ Rogaška Slatina, z zanimanjem za številna področja, na vsakem pa se potrudi izkazati v najboljši luči.

Učenka Glasbene šole Rogaška Slatina, mlada flavtistka Ela Petek, je na druženju zaigrala na svojo flavto in tako pričarala delček atmosfere s tekmovanj, na katerih dosega izjemne uspehe. Pod mentorstvom profesorice Karle Škarpa Polšek je v minulem šolskem letu blestela na treh mednarodnih tekmovanjih; zmagala je na tekmovanju Flavta Aurea v Zagrebu in dobila še posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, na tekmovanju “Miodrag Azanjac” v Beogradu je dobila 1. nagrado, na mednarodnem tekmovanju Bolero v Muti na Koroškem pa je dosegla zlato priznanje s pohvalo. Redno se udeležuje tudi Poletne akademije za flavto v Radljah Ob Dravi.

V Rogatcu se še zapisali: “Vsem osmim učencem ponovno iskreno čestitamo in jim želimo, da si tekom poletja naberejo nove motivacije za naslednje šolsko leto, ko bodo zagotovo nizali nove uspehe.

Hkrati se zahvaljujemo vsem njihovim mentorjem, ki so veliko prispevali k doseženim rezultatom in tako vplivali na razvoj in splošno perspektivnost naših učencev.

Zahvala in čestitke gredo seveda tudi ravnateljici VIZ OŠ Rogatec, Alenki Virant, ravnateljici III. OŠ Rogaška Slatina, Apoloniji Kunštek, ravnateljici Glasbene šole Rogaška Slatina, Tatjani Šolman in kolektivom pod njihovimi vodstvi za zelo prizadevno delo ter z njim kaljenje bodočih mladih, ki bodo pisali prihodnost našega kraja.”