Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Priljubljena družinska zdravnica Kostićeva bo nadaljevala v Rogatcu


Aprila smo na Kozjansko.info poročali, da Zdravstveno postajo Rogatec zapušča priljubljena zdravnica družinske medicine, Dijana Kostić. Njen odhod iz JZ ZD Šmarje pri Jelšah je vzbudil precej razburjenja med občani, zato se je angažirala Občina Rogatec in njen župan, Martin Mikolič.

Odločili so se za vzpostavitev ambulante s koncesijo. In zdaj je ta poteza prinesla rezultat: koncesionarsko dejavnost je dobilo podjetje, katerega nosilka dejavnosti je ravno Dijana Kostić.

Župan Rogatca Martin Mikolič je z razpletom zadovoljen in poudarja, da danes ni več samoumevno, da imajo občine urejeno primarno zdravstveno storitev, kot je za to poskrbljeno v občini Rogatec.

Že aprila smo pisali, da so se na občini Rogatec po večih sestankih s predstavniki ZD Šmarje pri Jelšah, po dogovoru in soglasju tamkajšnjega direktorja Antona Zidarja odločili za vzpostavitev koncesije. Takrat je župan Mikolič za Kozjansko.info povedal: “Ta postopek teče, pridobili smo že pozitivno soglasje s strani Ministrstva za zdravje, čakamo še na soglasje Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, in potem bo postopek tekel naprej, kajti odlok mora sprejeti še občinski svet.

Postopek je stekel, na javni razpis za koncesijo pa je prispela ena ponudba, in sicer gospodarske družbe Deamed, zdravstvene storitve, iz Rogatca, katere ustanoviteljica in direktorica je Dijana Kostić iz Rogatca, zdravnica specialistka družinske medicine. Družba je bila ustanovljena 7. maja letos.

Koncesionarsko dejavnost ambulante družinske medicine bo Kostićeva predvidoma začela izvajati 1. oktobra letos, in sicer v istih prostorih, kjer je svoje delo opravljala še, ko je delovala pod JZ ZD Šmarje pri Jelšah. Občina Rogatec, ki je lastnica prostorov, jih bo ustrezno uredila, kot to zahtevajo zakonske norme za koncesionarja, podjetje Kostićeve pa bo občini plačevalo najemnino, prav tako mora vso potrebno opremo zagotoviti samo.

Župan Mikolič: prisotnost zdravnika ni več samoumevna

Župan občine Rogatec, Martin Mikolič, je ob takšnem razpletu zadovoljen. Vse več občin se namreč srečuje z velikimi težavami, ko gre za zagotavljanje primarne zdravstvene storitve za svoje občane, saj zdravnikov družinske medicine vse bolj primanjkuje in številni občani ostajajo brez svojega zdravnika.

A tako ne bo v občini Rogatec,“Smo ena redkih občin, kjer nimamo težav z zagotavljanjem zdravstvenih storitev za občane. Vseskozi smo imeli 2 zdravnici, tudi zobozdravstvena storitev se izvaja. In tako bo tudi v prihodnje za občane Rogatca poskrbljeno,” je za Kozjansko.info zatrdil Mikolič.

Dijana Kostić ima koncesijsko razmerje sklenjeno za obdobje 15 let.