Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznovanje petrovega na Kristan Vrhu v znamenju mnogih pridobitev


Letos so se na Kristan Vrhu odločili, da bodo na petrovo praznovali krajevni praznik, ki so ga izkoristili za druženje s sokrajani, prav tako pa so otvorili nove pridobitve v kraju.

Praznično nedeljo so si letos zamislili kot poklon opravljenemu delu okoli stavbe novega gasilskega doma skupaj s prenovljeno in asfaltirano cesto ob njem, prenovljeni pa so tudi toaletni prostori v župnišču.

Kaplan Janez Kozinc med blagoslovom.; foto: Mateja Voh

Praznovanje so pričeli s slavnostno procesijo, v kateri je sodelovalo okoli 250 obiskovalcev. Ob pritrkovanju in zvokih Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah so nadaljevali s sveto mašo, po njej pa je sledil še kulturni program. Živahno so nastopili otroci enote vrtca Kristan Vrh, CPZ Kristan Vrh z zborovodjo Aleško Voh pa je odpel milozveneče ljudske pesmi. Ob tem je kaplan Janez Kozinc opravil obred blagoslova, Mila Voh in Vid Strašek pa sta obiskovalce zabavala z violončelom in harmoniko.

Tekom dogodka se je predstavila tudi vaščanka Angelca Bele, ki je pripravila razstavo slik svojega bogatega dvajsetletnega ustvarjanja pod okriljem društva Mavrica. Druženje, ki so ga izvedli kar v prostorih novega, še nedokončanega gasilskega doma, so nadaljevali ob živi glasbi ansambla Odmev.

Obnovljena cesta ne le za gasilce, temveč za vse krajane
Procesija po obnovljeni cesti mimo nove zgradbe gasilskega doma.; foto: Mateja Voh

Predsednica krajevne skupnosti Marinka Strašek je ob tej priložnosti nagovorila krajane, se zahvalila vsem, ki so pripomogli k izvedbi dogodka ter novim pridobitvam, za konec pa dodala naslednje: “Danes bomo predali namenu obnovljeno cesto od kapele do farofa. Cesta, ki bo povezovalna za izhod iz novih gasilskih garaž. Cesta, po kateri bodo drveli naši gasilci, ko bodo hiteli na pomoč nam. Zato moram poudariti, da ureditev ceste in asfaltiranje dvorišča pred novim gasilskim domom ni investicija gasilcem, ampak investicija vsem nam – krajanom. Gasilci za sebe ne potrebujejo vse te opreme, avtomobilov, objektov, ampak vse to potrebujejo, da lahko nam pomagajo v primeru nesreč.”

Nastop vrtca; foto: Mateja Voh

V Kristan Vrhu gradnja novega gasilskega doma hitro napreduje. V naslednji objavi si oglejte par foto utrinkov:

Druženje v prostorih novega gasilskega doma.; foto: FB/PGD Kristan Vrh