Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 29. 7. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNA NESREČA

Dne 22. 7. se je v Belem zgodila prometna nezgoda z udeležbo voznika osebnega avtomobila, ki je nepravilno prehiteval drugo vozilo in pri tem trčil v odbojno ograjo. Policisti so povzročitelju prometne nezgode na kraju izdali plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Istega dne je občan obvestil policijo, da je na območju občine Podčetrtek prišlo do vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da si je v času nekajdnevne odsotnosti lastnika stanovanjske hiše neznani storilec z lomljenjem ključavnice omogočil v stop v stanovanjsko hišo. Pregledal je celotno poslopje in iz njega odtujil zlatnino. Za storilcem še poizvedujejo.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Prav tako 22. 7. je bil v cestnem prometu ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa je bil uveden postopek, ki ga bo obravnavalo pristojno sodišče.

NEDOVOLJEN PRESTOP DRŽAVNE MEJE

Dne 24. 7. je bilo na območju občine Bistrica ob Sotli pri nedovoljenem prestopu državne meje zalotenih deset oseb. Ugotovljeno je bilo, da gre za državljane Sirije, ki so v postopku podali vloga za mednarodno zaščito. Osebe so bile po zaključku postopka nameščene v azilni dom.

SPOR ZARADI  MEJE

25. 7. je občan na območju občine Šmarje pri Jelšah zaradi spora glede poteka meje črte med parcelama pričel žaliti sosedo. Oškodovanka je o sosedovem početju obvestila policijo, kršitelju pa je bil zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

TRČENJE V PARKIRANO VOZILO

25. in 26. 7. je na parkirišču kopališkega kompleksa na območju občine Podčetrtek prišlo do trčenja v parkirano vozilo, pri čemer sta povzročitelja odpeljala s kraja, ne da bi nudila svoje podatke. Za povzročiteljema policisti še poizvedujejo.

BREZ POSTREŽBE 

26. 7. je občan, ki je bil v očitno alkoholiziran, od osebja zahteval, da ga postrežejo z alkoholnimi pijačami. Ker njegovi želji ni bilo ustreženo, se je do osebja in gostov vedel agresivno. Kršitelj se je ob prihodu policije pomiril in odšel domov, policisti pa so mu pred tem zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

POŽAR

Istega dne je na območju Olimja prišlo do požara na gospodarskem poslopju. Požar so pogasili gasilci okoliških gasilskih društev. O okoliščinah nastanka policisti še poizvedujejo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN UDELEŽBA V PROMETNI NEZGODI

Prav tako 26. 7. je na območju občine Kozje občan zaradi vožnje preblizu roba vozišču zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Voznik se v prometni nezgodi ni telesno poškodoval, ugotovljeno pa je bilo, da je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola. Zoper kršitelja je bil uveden postopek o prekršku.

TATVINA IZ VOZILA

Dne 28. 7. se je na policijo zglasil občan in naznanil, da so mu neznani storilci iz parkiranega vozila odtujil torbico z dokumenti. Za storilci policisti še poizvedujejo, po zaključku preiskave pa bo o primeru obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO VOZNIKA MOTORNEGA KOLESA

Prav tako 28. 7. je bila policija obveščena, da je občan po padcu z motornim kolesom iskal zdravniško pomoč. Ugotovljeno je bilo, da je v prometni nezgodi zadobil telesne poškodbe. Okoliščine primera še preiskujejo.