Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 15. 7. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

TATVINA

Dne 9. 7. 2024, so obravnavali sum kaznivega dejanja tatvina. Neznani moški je v trgovini v Podčetrtku nameraval kupiti vrtno kosilnico. To je naložil v svoj osebni avtomobil in odpeljal, ne da bi zanjo poravnal kupnino. O ugotovitvah so obvestili Okrožno državno tožilstvo

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V ZASEBNEM PROSTORU

11. julija so v kraju Podčetrtek obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

UGRIZ PSA

Prav tako 11. julija so bili obveščeni, da je v kraju Vetrnik pes ugriznil gospo. V omenjeni zadevi so lastniku psa izdali plačilni nalog, prav tako pa obvestili veterinarsko inšpekcijo.

POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU

12. julija so bili obveščeni, da je v kraju Gubno prišlo do požara na gospodarskem poslopju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi udara strele. Nastala je večja materialna škoda. O zadevi so obvestili Okrožno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

13. julija so bili obveščeni, da je v Šmarju pri Jelšah moški namerno poškodoval zunanje vzvratno ogledalo na osebnem vozilu.

PROMETNA NESREČA

Na isti dan so bili obveščeni, da je na relaciji Sodna vas – Spodnje Tinsko prišlo do prometne nesreče I. kategorije, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo, katero je zapeljalo s ceste. Povzročitelju prometne nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

GOLJUFIJA

V nedeljo so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije na območju občine Podčetrtek. Tuji gostje, kateri so bili nastanjeni v apartmaju, niso plačali računa o nastavitvi. O zadevi so obvestili Okrožno državno tožilstvo.

NASILJE V DRUŽINI

V nedeljo so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah napoteni na območje občine Kozje, od koder je poklicala občanka in naznanila, da jih napada hčerin partner. Osumljencu je bila izrečena prepoved približevanja, na podlagi katere se ne sme približati oškodovanki in njunima otrokoma, prav tako je ne sme nadlegovati po komunikacijskih sredstvih. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih, bo s kazensko ovadbo o ugotovitvah obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA

Prav tako v nedeljo so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah napoteni v Bistrico, ker naj bi voznik osebnega vozila trčil v srno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost voznika osebnega vozila, kateri pa v prometni nesreči ni zadobil telesnih poškodb. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so obravnavali štiri povoženja divjadi.