Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poletna Kuhinja pod gradom v Podčetrtek privabila kulinarične navdušence in druženja željne (foto, video)


V četrtek popoldan se je v Podčetrtku odvila 9. Kuhinja pod gradom, tradicionalna prireditev Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje (Visit Podčetrtek), ki jo namenjajo predstavitvi domačih ponudnikov, obiskovalce pa vabi na razvajanje brbončic in druženje.

S Kuhinjo pod gradom so otvorili dogodke v sklopu Poletja v Podčetrtku. Dogodek se je začel okoli tretje ure popoldan v od poletne vročine razgretem četrtku na trgu Podčetrtek, a so ponudniki v prvih urah bolj ali manj samevali, saj je bilo, kljub temu da so organizatorji po celotnem prizorišču namestili senčnike, enostavno prevroče, da bi ljudje v večjem številu obiskali dogodek.

Živahnejši utrip je trg Podčetrtek prevzel po šesti uri popoldan. Obiskovalci so se z zanimanjem sprehajali skozi ponudbo, spremljali gibe spretnih kuharjev pri ustvarjanju kulinaričnih mojstrovin ter si izbirali dobrote zase.

Na dogodku se je predstavljalo šestnajst ponudnikov, kar je zadovoljilo pričakovanja organizatorjev, je povedal direktor GIZ Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje Boštjan Misja. Poleg domačih gostincev, vinarjev in pivovarjev so pritegnili tudi nekaj ponudnikov iz sosednjih Rogaške Slatine in Šmarja pri Jelšah ter drugih krajev.

In v kakšnih kulinaričnih dobrotah so lahko uživali obiskovalci? Ponudba je bila zelo raznolika in dodelana. Obiskovalci so si lahko privoščili burgerje, mesne trakce, ocvrt krompirček, ponudili so razne zavitke, štruklje, čevapčiče, rezance, v sladkih radostih so ponujali razne sladice v kozarcih, vrhunska je bila tudi ponudba sladoleda … Za vinsko ponudbo je poskrbelo pet domačih vinarjev oz. vinskih kleti, pivovar ter ponudnik žganih pijač.

Ali je kuhinja na prostem gostincem poseben izziv in kakšnega odziva so deležni, smo se pozanimali pri Gostilni Krpan iz Šmarja pri Jelšah, rednih gostov takšnih kuhinj na prostem na Kozjanskem. Vodja gostilne Toni Golež nam je dejal: »V domačem okolju se zelo radi predstavimo in pokažemo, da smo prisotni. Res je, da smo tudi tukaj v Podčetrtku stalni gostje. Danes je zelo vroče, verjetno zato doslej še ni bilo toliko gostov, a zdaj, ko gre sonce doli, se je počasi začelo odvijati in pričakujemo in si želimo, da bo zvečer velika gneča. Seveda je takšen dogodek tudi za nas izziv, saj se je treba prilagajati terenu, vse je treba prinesti s sabo, zagotoviti je treba kader … Tako, da je za tem kar precej organizacije.«

Na dogodek so tudi tokrat prišli predstavniki kuhinje domačih term Olimia, ki so povedali, da je bilo popoldne bolj mirno, a da več obiskovalcev prihaja v večernih urah. Na takšnih kuhinjah se radi predstavljajo, večkrat takšen dogodek za lastno kuhinjo priredijo tudi v termah na trgu Lipa.

S picami so navduševali picopeki iz Pajca house, ki so povedali, da so bili v prvem delu deležni manj obiska, sicer so bili z obiskom na stojnici zadovoljni kot tudi z dobrim vzdušjem, ki je prepletalo četrtkov dan v Podčetrtku.

Dogodek je minil v dobrem razpoloženju. Obiskovalci so se ob vseh kulinaričnih dobortah in pivskih osvežitvah na trgu tudi podružili. V večernem delu je dogajanje spremljala živa glasba.

Pestro dogajanje v Podčetrtku tudi v nadaljevanju poletja

Poletje v Podčetrtku bo ponudilo še četvero dogodkov. Čez dva tedna bodo postregli z novostjo, 26. julija bodo namreč priredili Festival žganih pijač in piva KOTLAR, ki se bo odvijal v grajski kašči gradu Podčetrtek, s čimer že napovedujejo tudi bližajoče se odprtje gradu Podčetrtek, ki bo skozi vse leto nato popestril dogajanje v Podčetrtku.

Na predvečer krajevnega praznika, 9. avgusta, bodo ponudili Stunafest z Big foot mama, festival se v poletni program vrača po desetih letih premora. 10. avgusta, bodo priredili še tradicionalni Lovrenčev sejem z ansamblom Unikat, ki bo letos ponudil še športni izziv – tekači se bodo namreč podali na vzdržljivostni tek na Stolp zdravja in veselja na Rudnico, tek so poimenovali Svinjskih E7 – trail na Rudnico.

Nekaj vzdušja smo ujeli v spodnjem videoponetku:

In še nekaj fotoutrinkov: