Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Petrov sejem v Bistrici ob Sotli: veselo dogajanje in pestra ponudba zaznamovala sejemsko nedeljo (foto, video)


Središče Bistrice ob Sotli je bilo v nedeljo dopoldan polno življenja, saj se je tam ob občinskem in farnem prazniku odvil Petrov sejem, ki je za obiskovalce ponujal raznolike dobrote in aktivnosti.

Na stojnicah, ki so zapolnile središče kraja, so se tekom sejma predstavili razni ponudniki domačih kmečkih dobrot, ročnih izdelkov, suhe robe in sadja. Da so bili obiskovalci siti, so poskrbeli marljivi kuharji vinogradniške sejemske kuhinje, s poskočno glasbo pa je ozračje napolnil nastopajoč ansambel. Otroci so se zabavali v otroškem kotičku z animacijami, na dogodku pa so predstavili še programe Svit, Dora in Zora ter projekt gradnje drugega bloka jedrske elektrarne Krško.

Na sejemski dan sta napočila tudi 31. Praznik vina in 22. Salamiada, kjer so podelili priznanja najboljšim pridelovalcem vin in domačih mesnih izdelkov. Najboljše je skupaj z županom in drugimi prisotnimi nagradila Vinska kraljica Bizeljskega Ana Kovačič.

Podelitev priznanj
“Ob teh dneh Bistrica ob Sotli običajno poka po šivih.”

Po podelitvi smo ujeli župana Občine Bistrica ob Sotli Franja Debelaka, s katerim smo o samem dogajanju izmenjali nekaj besed. Kot nam je povedal, občinski praznik vsako leto zaključijo s Petrovim sejmom. Ob tem je pohvalil odlična vina in salame tekmovalcev, katerim so podelili priznanja. Svoje vtise o sejmu je zaokrožil tako: “Sejem je krasen, dovolj velik. Bistrica ob Sotli ob teh dneh običajno poka po šivih in tudi danes je tako.

Predstavitev drugega bloka jedrske elektrarne Krško

Na sejmu je projekt gradnje drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem predstavljala Skupina GEN. Župan je aktivnosti na tem področju pajasnil tako: “Glede projekta pričakujemo še veliko odgovorov, tako da tukaj bo, vsaj kar se mene tiče, še veliko aktivnosti potekalo. Smo nekoliko odmaknjeni od mesta elektrarne, pa kljub temu v vplivnem prostoru.

Zakaj so se odločili projekt podrobneje predstaviti v Bistrici ob Sotli, smo vprašali predstavnike Skupine GEN. Za začetek so nam pojasnili, da je jedrska energija edin zelen vir energije, ki zmore elektriko proizvajati brez premora. Večina ljudi se že sedaj strinja z gradnjo novega bloka elektrarne, vseeno pa želijo razčistiti zadnje dvome tistih, ki o tem še niso prepričani.

Dejstva je obiskovalcem tam podajal tudi študent elektrotehnike Kristan Kek, ki je tako obrazložil njegov pogled na gradnjo drugega bloka: “Do leta 2050 nam bo primanjkovalo 80 odstotkov elektrike. Če ne bomo sedaj nič naredili, bomo takrat plačevali ogromne položnice, gospodarstvo pa bo plačevalo ogromne tarife za elektriko. Tudi zame in za vsakega mladega je izjemno pomembno, da se ta projekt uresniči.

Oglejte si video in fotografije s sejma:

 

In še fotografije:

 

Preberite še:

Že imate soglasje za priklop sončne elektrarne po net meteringu? To naj bodo vaši naslednji koraki