Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pestro poletno dogajanje v domovih upokojencev po Kozjanskem


Smo že globoko v poletju, kar nakazujejo tudi visoke temperature zadnjih dni. Kako svoj čas preživljajo varovanci domov upokojencev po Kozjanskem, preverite v nadaljevanju.

Ker dogodke na prostem starejši težje obiščejo, v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah poskrbijo, da te večkrat priredijo pred samim domom. Pred kratkim so tako za stanovalce pripravili večer, poln poskočne glasbe. Pred stavbo šmarskega doma so poslušalce zabavali člani Tamburašev Rogatec. Podpirajo tudi vseživljenjsko izobraževanje, zato so priredili predavanje, kjer jih je Majda Kramberger poučila o pravilnih načinih higiene zob.

Pestro je tudi v enoti Rogatec, kjer so si enega izmed poletnih večerov popestrili z glasbenimi nastopi otrok zaposlenih. Kot so zapisali, sta: “Anamari Karneža in Nejc Drovenik z zvoki harmonike zaigrala domače melodije ter ogrela grla in srca naših stanovalcev.

Dogajanje v šmarskem domu upokojencev; vir foto: FB/Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah

Za pestro dogajanje poskrbijo tudi v domu upokojencev Mavida Residence Rogaška Slatina. Ko podnevi temperature še niso previsoke, se odpravijo v bližnji park, kjer se lahko stanovalci na fitnes napravah razgibajo. Konec junija so se odpravili še do balinarske dvorane v Rogaški Slatini. Tam so jim člani Balinarskega športnega društva Rogaška Crystal poučili o balinanju, kar so kasneje preizkusili sami.

Dogajanje v slatinskem domu upokojencev; vir foto: FB/Mavida Residence Rogaška Slatina

V balinanju so se preizkusili tudi stanovalci Doma starejših Šentjur, kjer so zanje v zadnjih dneh priredili tudi druge zanimive aktivnosti. Enega izmed popoldnevov so jim s petjem polepšali pevci Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Laško. Zapeli so same, njihovim stanovalcem, znane pesmi, kot so Tam kjer teče bistra Zila, Deke mi v ogradu rožce sadi, Vrtec ogradila bodem, Na vrtu in Domača hiša. Ob zvokih harmonike so s pevci zapeli tudi varovanci doma.

Da ob poletnih temperaturah Šentjurčanom ni prevroče, jih večkrat razvajajo s sladoledom in ledeno kavo.

Dogajanje v šentjurskem domu starejših; vir foto: FB/Dom starejših Šentjur