Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlekarna Celeia za svoje izdelke prejela 11 medalj AGRA, med njimi veliko zlato za seneni sir


Mlekarna Celeia je prejela kar 11 medalj Agra za svoje mlečne izdelke. Nagrajeni so bili prav vsi produkti, ki so jih prijavili, med njimi izstopajo z veliko zlato medaljo nagrajeni Seneni sir Zelene Doline ter LCA tekoči jogurt z okusom maline brez dodanega sladkorja in sladil ter Desert mlečne kraljice pomaranča in hrustljave čokoladne kroglice, ki sta prejela zlato medaljo. Priznanja so še dodatna potrditev uspešnosti dela največje mlekarne v slovenski lasti, kjer vse mlečne izdelke proizvajajo izključno iz slovenskega mleka brez gensko spremenjenih organizmov (GSO), ki vsak dan v Arjo vas prispe z več kot 600 kmetij iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije.

V Mlekarni Celeia že vrsto let za svoje izdelke prejemajo najvišja priznanja, ki so odraz kakovosti slovenskega mleka ter prepleta tradicionalnih in inovativnih proizvodnih pristopov, po katerih je mlekarna poznana. V marsičem so tudi prvi in prav to je v kakovosti prepoznala strokovna komisija 38. mednarodnega ocenjevanja mleka in mlečnih izdelkov ter rastlinskih nadomestkov pod okriljem 62. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni, ki je nagradila vseh 11 prijavljenih izdelkov iz Mlekarne Celeia.

Njihov Seneni sir Zelene Doline je namreč po tem, ko so lani za seneni sir s praženo čebulo prav na tem ocenjevanju prejeli veliko zlato medaljo, uspeh ponovil: »Smo edina slovenska mlekarna, ki proizvaja izdelke iz visoko kakovostnega senenega mleka in tudi največja slovenska sirarna, tako da je prejeto priznanje dodatna potrditev o pravilnosti naše proizvodne strategije in oblikovanja produktov, ki jih današnji zahtevni, osveščeni in k lokalnemu poreklu usmerjeni kupec pričakuje,« je povedal direktor Mlekarne Celeia Vinko But in dodal: »V naši sirarni že nekaj časa razvijamo linijo vrhunskih senenih sirov, ki nastaja iz že skoraj pozabljenega senenega mleka. Pri prireji tega mleka krave pomlad, poletje in jesen preživijo na lokalnih pašnikih ter uživajo zeleno krmo ali sveže pokošeno travo, pozimi pa je njihova prehrana seno, dodatek pa izbrana žita.«

Letos prejeli priznanja za prav vseh 11 izdelkov

Po zlatih medaljah na 38. AGRI so letos posegli z dvema, izjemno priljubljenima mlečnima izdelkoma: »LCA tekoči jogurt z okusom maline brez dodanega sladkorja in sladil je brez laktoze, vsebuje naravne vlaknine iz rasline cikorije, ima nizko vrednost maščob in ima zaščitni znak Izbrana kakovost Slovenija. Drugi, zlati izdelke pa je Desert mlečne kraljice pomaranča in hrustljave čokoladne kroglice Zelene Doline, ki ga odlikuje poln in osvežilen okus, ki zagotavalja prijetna razvajanja. Tudi ta se ponaša z znakom Izbrana kakovost Slovenija,« opisuje nagrajene izdelke vodja razvoja in tehnologije v Mlekarni Celeia Aleksandra Zajc.

Poseben dosežek na letošnji 38. AGRI je dejstvo, da so v Mlekarni Celeia prejeli priznanja za prav vseh 11 izdelkov, ki so jih prijavili na ocenjevanje: »Jogurti, deserti, kisla smetana, siri, maslo, skuta, ki so prejeli priznanja, so tudi priznanje za vse naše dobavitelje mleka na družinskih kmetijah, razpršenih po Savinjski, Šaleški, Koroški, širši Celjski in Kozjanski regiji. Še naprej ostajamo trdno zavezani proizvodnji mlečnih izdelkov le iz odličnega slovenskega mleka, ki je v celoti, po tem smo edinstveni v Sloveniji, brez GSO,« še razlaga Aleksandra Zajc.

Kakovost mlečnih izdelkov Mlekarne Celeia poleg pravkar prijetih priznanj dokazujejo tudi označbe Izbrana kakovost Slovenija, Višja kakovost, označba zavoda Seneno in certifikat Zajamčena tradicionalna posebnost. Letos so za svoj LCA jogurt ZELENE DOLINE brez dodanega sladkorja in sladil prejeli izjemno priznanje za inovacijo desetletja, ki ga podeljuje Inštitut za nutricionistiko.

Preberite tudi:

Mlekarna Celeia z novim razpisom in kampanjo za dobrobit živali