Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi začeli s treningi: ‘Glavni cilj je, da bi vsak fant na koncu sezone postal boljši igralec in boljša oseba’


Mladi nogometaši Šentjurja, Rogaške in Šmarja pri Jelšah do 17 let so že pričeli s pripravami na novo sezono. V Šentjurju bosta trenersko funkcijo opravljala mlada trenerja Urh Turnšek in Tilen Strmšnik, ki sta že kot nogometaša precej časa preživela v vrstah šentjurskega kluba. V pogovoru sta nam pojasnila cilje za prihajajočo sezono.

Šentjurske kadete bosta v letošnji sezoni vodila Urh Turnšek in Tilen Strmšnik, trenerja, ki sta letos pridobila Uefino B trenersko licenco. Nad celotno nogometno šolo še naprej bdi Marijo Moćić, nekdanji napadalni vezist Celja in Šentjurja, ki je prvi slovenski ligi zbral 82 nastopov.

Kadeti Šentjurja in Rogaške so začeli s pripravami 15. julija, Šmarčani pa 23. julija pod vodstvom trenerja Uroša Firšta.

“S Tilnom sva se odločila za zgodnji začetek priprav iz dveh razlogov. Prvi razlog je, da vsem fantom, tudi tistim, ki gredo na dopust v začetku avgusta omogočiva začetek trenažnega procesa. Drugi razlog pa je, da sva ocenila, da potrebujemo sedem tednov priprav, da se lahko v miru pripravimo na dolgo sezono tako taktično kot tudi fizično,” nam je zaupal Turnšek.

Foto: NK Šentjur

Njegov pomočnik, Strmšnik, ki poleg tega vodi še selekcijo U8, pa je dodal: “Fantom bomo dali vse, kar je v naši moči. Naši cilji so dolgoročni.”

V pripravah bodo odigrali pet prijateljskih tekem, kjer bodo preizkušali ideje s treningov in se tako pripravili na prvenstvo, ki se začne zadnji teden avgusta. Pri kadetih je trenutno 23 nogometašev, z njimi pa trenirajo tudi štirje člani selekcije U15.

“Glavni cilj je vsekakor to, da bi vsak fant na koncu sezone bil boljši igralec in boljša oseba. Skozi trening jih učimo spoštljivega vedenja, odgovornosti in sočutja. Velik poudarek damo tudi na šolo, saj morajo fantje vsak drugi mesec v pregled oddati ocene v šoli,” je povedal kadetski trener Turnšek.

Foto: NK Šentjur

Ob tem pa dodal: “Pomembni pa so tudi tekmovalni, nogometni cilji. Vsekakor je ekipa dokazala, da lahko cilja na vrh, ampak je o mestih na lestvici nehvaležno govoriti. Naš cilj je zagotovo trdna obramba in prevlada v posesti nad tekmeci. Gremo tekmo po tekmo in verjamem, da lahko posegamo po visokih, tudi najvišjih mestih. Vse je odvisno od nas samih. Tako trenerjev, kot tudi igralcev.”

V mestu termalnih vrelcev bo za razvoj skrbel Drobne

V Rogaški Slatini na čelu stroke slatinskega kluba ostaja Oskar Drobne, ki je v lanski sezoni člansko zasedbo popeljal do zgodovinskega naslova pokalnih prvakov. Poleg mesta glavnega trenerja članske ekipe bo skrbel tudi za dvig kvalitete dela v mlajših selekcijah, kjer bo znanje in izkušnje prenašal na trenerje ter igralce. V klubu si želijo, da bi vse mlajše selekcije igrale v državnih ligah.