Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miška Minka in Pajki šmarsko mladež popeljala v svet posebnega bontona


V šmarski knjižnici so v okviru Poletnega pravljičnega doživetja gostili Miško Minko in Pajki, ki sta prišli iz Pravljičarne, kjer zadnje desetletje pripravljajo izvirne predstave za otroke in najstnike, v njih pa se najdejo tudi nekaj starejši udeleženci.

Pajki se je pustil pobožati; vir foto: KŠpJ

Miška Minka je na zabaven in nevsiljiv način otroke popeljala v svet knjižničnih pojmov (knjižničar, bralec, pesnik, pisatelj, ilustrator …) in knjižničnega bontona. Pomagal ji je Pajki in tako sta skupaj z otroki iskala rime, spoznali so “mišjo” Rdečo kapico, naredili svojo ilustracijo, …

Kot so zapisali pri Knjižnici Šmarje pri Jelšah sta se gosta imela zares lepo, k temu pa so pripisali: “In mi z njima!”

Osrednja nit zgodbe je sledeča:

Miška Minka se za mišjo dlako uspe izmuzniti požrešnemu mačkonu, a se znajde v prostoru, kjer ni bila še nikoli. Sprva misli, da se je skrila v trgovino, med škatle s kosmiči, a naposled ugotovi, da te »škatle« dišijo čisto drugače. Da je v knjižnici, se ji posveti šele takrat, ko prebere naslove pravljic, ki jih njej in sestricam vsak večer pripoveduje tudi mama Miš.

Na koncu so vsi skupaj ugotovili, da jim v knjižnici ni nikoli dolgčas!

Čez dober mesec, v torek, 27. avgusta, bo v Šmarje priletela še čebela Počasnela, ki ji Prometne zagate povzročajo nemalo skrbi.