Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilska veselica napolnila ploščad pred šmarskim gasilskim domom


Sredi preteklega vikenda se je pri gasilskem domu v Šmarju pri Jelšah odvila vsakoletna gasilska veselica, ki jo je organiziralo tamkajšnje gasilsko društvo.

Kmalu po osmi uri so šotor pred gasilskim domom začeli polniti obiskovalci od blizu in daleč. Ob začetku veselice se je odvilo tudi meddruštveno tekmovanje za prehodni pokal Občine Šmarje pri Jelšah.

Člani organizatorskega društva so za obiskovalce pripravili okusno hrano; vir foto: PGD Šmarje pri Jelšah

Organizatorji so tekom veselice poskrbeli za pestro dogajanje. Pripravili so bogat srečelov s 1.000 dobitki, za lačne pekli meso na žaru in pomfri, vsem žejnim pa postregli s hladno pijačo. S poskočno glasbo je prisotne zabaval ansambel Unikat.

Kot nam je povedal predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje pri Jelšah Andrej Lipuš, je bil odziv na veselico večji od pričakovanj. Prodale so se vse srečke srečelova. Glede na to, da veselico prirejajo že dvaindvajset let zapored, si lahko, če bo vse po sreči, to obetamo tudi prihodnje leto.

Poskočna glasba je pred oder zvabila mnogo mladih; vir foto: PGD Šmarje pri Jelšah
Med veselico izvedli še tekmovanje

Tekom veselice se je pred bližnjim trgovskim centrom odvijalo tudi meddruštveno tekmovanje za prehodni pokal Občine Šmarje pri Jelšah. Enaindvajset ekip se je pomerilo v suhi izvedbi vaje z motorno brizgalno po pravilih CTIF. V moški konkurenci je tekmovalo 12 ekip. Prvo mesto je zasedla ekipa PGD Mestinje, drugi so bili člani PGD Sveti Štefan, tretji pa člani PGD Drešinja Vas.

V ženski konkurenci je tekmovalo 9 ekip. Zmagala je ekipa PGD Loka Pri Žusmu, druge so bile članice PGD Steklarna Rogaška, tretje mesto pa so zasedle gasilke iz PGD Podčetrtek. Obe zmagovalni ekipi sta prejeli prehodna pokala.

Medruštveno tekmovanje za prehodni pokal Občine Šmarje pri Jelšah; vir foto: PGD Šmarje pri Jelšah
Vir foto: PGD Šmarje pri Jelšah