Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Evropski podprvak se vrača v Rogaško Slatino


V matični kolektiv se je po enoletni epizodi v Šentjurju vrnil košarkarski trener Peter Markovinovič. Nedavno je v vlogi selektorja reprezentance do 20 let na evropskem prvenstvu osvojil naslov podprvakov.

S Košarkarskim klubom Rogaška je podpisal je dvoletno pogodbo, v prihodnji sezoni pa bo deloval kot vodja mlajših selekcij.

39-letni Slatinčan je bil nekdaj igralec v domačem kraju, kmalu pa se je podal v trenerske vode. Ob delu z mlajšimi selekcijami je bil več sezon pomočnik še enega Slatinčana, ki je vodil ekipo, Damjana Novakovića. V sezoni 2022/23 je prvič vodil člansko ekipo Rogaške, naslednjo sezono pa deloval v Šentjurju.

Selektor Peter Markovinovič med podajanjem napotkov (vir foto: KZS)

Z reprezentanco do 20 let je nedavno na evropskem prvenstvu na Poljskem s srebrno medaljo nase opozoril široko slovensko športno javnost. Pri uspehu sta sodelovala tudi košarkarja KK Šentjur in KK Terme Olimia Podčetrtek, Nal Belko in Gašper Škorjanc.

Pri KK Rogaška so še zapisali, da bo Markovinovič s svojim znanjem in izkušnjami v veliko pomoč tako klubski upravi kot glavnemu trenerju članske ekipe, Dragiši Drobnjaku. Prav tako del trenerskega štaba ostaja Šentjurčan Kristian Košak, ki je mlajše selekcije KK Rogaška vodil v sezoni 2023/24.

Preberite tudi:

Trofejni pomočnik trenerja postal šef stroke v KK Šentjur (video)