Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrinska noč 2024: raznoliko dogajanje in poskočna zabava dolgo v noč (foto)


V Dobrini je na sobotni večer potekala tradicionalna Dobrinska noč, ki jo že mnoga leta organizira Društvo Izviri Dobrina. Za obiskovalce so pripravili raznovrstno dogajanje in kulinarično ponudbo.

Igrišče pri tamkajšnjem gasilskem domu se je kmalu po peti uri zvečer začelo polniti z obiskovalci. Organizatorji so pripravili pestro dogajanje tako za otroke, kot tudi za odrasle. V kraju je bila odprta spominska soba Daniela Artička, pripravili so ustvarjalne delavnice za otroke in razstavili likovna dela razstave Lepote Žusma.

Vožnja s kočijo; foto: Franci Hrovatič

V dvorani so postavili maketo južne železnice in vlakov, s katerimi so se lahko igrali otroci. Za obiskovalce so pripravili bogat srečelov, obiskala pa jih je tudi sekcija Furmani veterani, ki jih je naokoli peljala s kočijo. Kovači Kulturnega društva Prevorje so prikazovali svoje delo, vsi radovedni pa so imeli na voljo še prikaz izdelovanja lokov. Predica je prikazala predenje iz volne alpake, možno pa si je bilo ogledati tudi različne načine luščenja koruze.

Zabava dolgo v noč; foto: Franci Hrovatič

Po osmi uri zvečer se je veselje nadaljevalo s poskočnimi zvoki ansambla Juhu Mix, ki so nemalo prisotnih spravili plesati. Zabava je trajala še dolgo v noč. Obiskovalci niso ostali lačni in žejni, saj je bilo poskrbljeno za dobro hrano in hladno pijačo.

Glede na to, da se je prireditev odvila v majhnem kraju, so zadovoljni z obiskom, nam je povedala Danica Recko iz Društva Izviri Dobrina. Ob tem je dodala, da upajo, da jim bo zdravlje služilo tudi naslednje leto, ko si želijo ponovno organizirati že tradicionalno prireditev.

Pestro dogajanje na Dobrinski noči; foto: Franci Hrovatič
Foto: Franci Hrovatič
Foto: Franci Hrovatič
Foto: Franci Hrovatič
Foto: Franci Hrovatič