Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Da šentjurskim otrokom med počitnicami ni dolgčas, so poskrbeli v LU Šentjur


Pred kratkim so se v Šentjurju končale vsakoletne počitniške delavnice, ki jih Ljudska univerza Šentjur organizira za otroke, stare med 6 in 10 let. Na letošnjih delavnicah se je zvrstilo deset različnih aktivnosti.

Prvi dan otroškega počitniškega tedna so otroci pod mentorstvom Kvirine Martine Zupanc ustvarili velike plakate, polne barv in poletnih motivov, ki že krasijo plakatna mesta v centru Šentjurja. Za gibanje je poskrbela Maja Strašek, ki je z otroci zaplesala in jih naučila novih plesnih korakov. Za zaključek prvega dne so se s knjižničarko Valentino Recko preselili v sobo Knjižnice Šentjur, katero so preuredili v knjižnično plažo, ki je bila kot nalašč za sproščeno branje in druženje.

Otroci med ustvarjanjem; vir foto: LU Šentjur

Naslednji dan je sledil pohod na Sveto Rozalijo. Za nagrado so organizatorji za mlade pripravili sladoled, ki je bil odlična ohladitev po napornem pohodu. Ob slastnem prigrizku jim je psihologinja Linda podala nekaj napotkov za lažjo sprostitev svojega uma.

Tretji dan jih je pot peljala na jug Šentjurja, kjer so si ogledali na novo prenovljeno železniško postajo in Muzej južne železnice, ki jim ga je predstavil njegov ustanovitelj Mihael Bučar. Po tem so se pod vodstvom Estele Emanuele Zupanc z razgibalnimi vajami dodobra razgibali, za konec pa so z dietetičarko Kornelijo Kitek pripravili še zdrava smutija.

Zadnji dan so otroci spoznali delo gasilca. Za zaključek dogajanja so odšli v Ipavčev kulturni center Šentjur, kjer so si ogledali večkrat nagrajeno risanko Nina in ježeva skrivnost.

Ob obisku železniškega muzeja; vir foto: LU Šentjur
Zanimanja za udeležbo je veliko

Po koncu dogajanja smo se pogovarjali z Aurelio Karino Zupanc iz Ljudske univerze Šentjur, ki nam je zaupala, da otroci domov odhajajo z zelo dobrimi vtisi. Da ni potrebe po oglaševanju, dokazuje dejstvo, da se na delavnice z veseljem vsako leto vračajo isti otroci. Ob tem je dodala: “Po končanih delavnicah dobimo tudi maile staršev, da so bili otroci res navdušeni in veseli. Nekateri nam že tekom delavnic pritrdijo, da smo pripravili super program.

Med pripravo smutija; vir foto: LU Šentjur

Otroški počitniški teden organizirajo, da z varstvom vsaj malo razbremenijo starše in stare starše. Z delavnicami mlade spodbudijo k bolj aktivnemu preživljanju počitnic stran od elektronskih naprav, ob tem pa jim poskusijo pokazati in jih naučiti nekaj novega. Še ena izmed pozitivnih lastnosti je tkanje novih prijateljstev. Zupanceva je zaključila z naslednjim: “Veliko je takih, ki se med sabo sploh ne poznajo. Na primer, imamo deklice, ki se šolajo od doma, in se jim s tem socialen krog zelo širi.”

Vadba z utežmi; vir foto: LU Šentjur
Ostale aktivnosti; vir foto: LU Šentjur