Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan Čakš sprejel najboljše osnovnošolce v občini Šmarje pri Jelšah


Župan Matija Čakš je v sredo popoldan v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah sprejel najboljše učence OŠ Šmarje pri Jelšah, III. OŠ Rogaška Slatina in Glasbene šole Rogaška Slatina, ki so v iztekajočem se šolskem letu dosegli vidne uspehe.

Učenci so aktivno sodelovali na različnih tekmovanjih, kjer so dosegli številna priznanja. Mnogi učenci so se razveselili bronastih priznanj, 36 srebrnih priznanj so osvojili na področnih in državnih tekmovanjih ter 21 zlatih priznanj na državnih tekmovanjih. Te so dosegli na naslednjih področjih: Matemček, Logična pošast, Vzorci (matematika), Strogo zaupno (matematika), razvedrilna matematika, matematika, logika, kemija, slovenščina, angleščina, nemščina, zgodovina, geografija, biologija in Vesela šola.

Foto: Damjan Regoršek
Tukaj zapisani so le najboljši učenci, ki so dosegli bodisi 1. mesto v državi bodisi 2 zlati in 1 srebrno priznanje: Lucija Krklec in Eva Rebernak sta obe osvojili 1 srebrno in 2 zlati priznanji na državnem nivoju. Nina Sovinc je osvojila 1 zlato in 2 srebrni priznanji na državnem nivoju. Kaja Žnidarec je osvojila 1 srebrno priznanje  in zlato državno priznanje Vesela šola (1. mesto). Lian Polajžar je osvojil zlato državno priznanje Logična pošast 1. mesto v državi.

Priznanja so prejeli tudi devetošolci, ki so imeli vsa leta šolanja povprečje ocen višje od 4,5.

Vidne uspehe so učenci nanizali tudi na glasbenem in športnem področju (košarka, med dvema ognjema in lokostrelstvo).

Foto: Damjan Regoršek

Na dogodku so mlade raziskovalke predstavile še tri raziskovalne naloge. Digitalne kompetence pri šestošolcih so raziskovale Lucija Krklec, Maša Novak in Kaja Žnidarec iz 9.c; njihova mentorica je bila Polona Štante. Dobrotres 1974, 50 let potresa na Kozjanskem, je bil raziskovalni izziv za Zalo Dobnik, Alino Kočar in Evo Rebernak iz 9.d; njihov mentor je bil Martin Marič. Kaja Žnidarec je naredila še raziskovalno nalogo z naslovom Jelšingrad – Aškerčeva muza; njena mentorica je bila Mateja Voh.