Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrku še naprej z dosedanjim trenerjem, kapetanom in domačinom


Kot prvi od košarkarskih prvoligašev na našem območju so začeli z obnavljanjem pogodb z igralsko-trenerskim kadrom pri Košarkarskem klubu Terme Olimia Podčetrtek.

Tamkajšnjo prvo ekipo bo še naprej vodil Davor Brečko, ki se je klubu pridružil v sezoni 2017/18, v zadnji sezoni pa je klubske ambicije več kot zadovoljil s petim mestom po rednem delu lige. Brečko skrbi tudi za delo v mlajših selekcijah, v minuli sezoni pa so mladinci osvojili bronasto medaljo.

Simo Atanacković; vir foto: KKTOP

Ob podpisu nove pogodbe je za klubski profil dejal: “V zadnjih petih letih Podčetrtek dosega vrhunske rezultate ne samo v mlajših kategorijah, ampak smo tudi pri članih redni udeleženci četrtfinala. Letos smo temu dodali še zgodovinski rezultat z mladinsko ekipo in osvojili tretje mesto v državi. Članska ekipa je bila glede na preteklo leto zelo pomlajena in s tem bila ena mlajših ekip v ligi. Kljub slabšemu začetku smo verjeli v pomlajevanje ekipe in na koncu dosegli odličen rezultat. Mladi igralci, ki so prevzeli vlogo nosilcev Gašper Škorjanc, Igor Struger, Aleksander Stoimenov, Reuf Livadić, Rok Pajk, Tristan Vukotić in Jure Bizjak so vsi mlajši od 23 let. Poleg štirih izkušenih, kapetana Sima Atanackovića, Jureta Pelka, Žige Šviglja in Domna Bratoža, ki so odlično pomagali tem mladim igralcem je bila to prava kombinacija izkušenj in mladosti. Trener Podčetrtka ostajam, ker skupaj verjamemo v ta projekt. Tudi v prihodnje bomo imeli mlado ekipo, kateri bomo poizkušali nuditi najboljše pogoje in jim pomagat v njihovem nadaljnjem razvoju.”

Žiga Švigelj; vir foto: KKTOP

Z ekipo bo ostal tudi kapetan Simo Atanacković. 207 centimetrov visoki 34-letni košarkar je v svoji četrti sezoni v Podčetrtku dosegal dobrih 16 točk na srečanje in ujel šest odbitih žog, s čimer je bil prvi strelec in skakalec ekipe.

V klubu ostaja tudi domačin Žiga Švigelj. Na igrišču je v minuli sezoni prebil po 18 minut in je imel predvsem obrambne zadolžitve, v napadu pa je povprečno prispeval po tri točke.