Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje starodobnih kolesarjev v Šentjurju 2024 (foto)


Klub starodobnikov “Večno mladi” Šentjur je v nedeljo, 9. junija, organiziralo srečanje starodobnih kolesarjev, ki se sicer odvija vsake dve leti, izmenjaje s srečanjem motoristov. Kolesarji so s starodobniki prekolesarili iz Goričice vse do Teharja. 

V omenjenem klubu si člani lastijo kar nekaj starodobnikov, število se sicer precej spreminja, vendar mesto za najstarejša trenutno zavzemata dva, in sicer iz leta 1889 in 1893, zbirka koles, izdelanih pred 2. svetovno vojno pa je prav tako precej bogata.

Dogodek se je pričel v Goričici s  prijavami in zajtrkom, nato pa so se podali na pot. Njihov cilj je bil Železarski muzej na Teharjah in Teharsko grobišče, kjer jih je obiskal tudi teharski župnik in jim razložil zgodovino le-tega. Sledila je vožnja proti izhodišču, kjer pa se je prileglo kosilo.

Predsednik društva Franc Rataj je povedal, da se je dogodka udeležilo okrog 50 kolesarjev iz društev iz vse Slovenije, s katerimi vseskozi sodelujejo. Ti so opravili preko 10km dolgo panoramsko vožnjo.

Starodobniki (vir: Facebook profil Klub starodobnikov večno mladi Šentjur)

Klub šteje okoli 50 članov, njihova naloga pa je ohranjati kulturno dediščino raznih vozil naših prednikov in jo obnavljati. Sestavljajo jih tri sekcije, to so avtomobili, motorna kolesa in kolesa. Obiskujejo razstave, razna srečanja, udeležujejo se različne vrste tekmovanj z njihovimi starodobniki, sodelujejo pa tudi s Slovensko veteransko moto zvezo.

Udeleženci dogodka (vir: Facebook profil Klub starodobnikov večno mladi Šentjur)

V klubu obljubljajo, da bo kolesarsko sekcijo mogoče videti na festivalu Pivo in cvetje, ki se ga udeležijo vsako leto, pridružili pa se bodo tudi drugim dogodkom po Šentjurju in dogodkom drugih društev starodobnikov po Sloveniji.
Oglejte si fotogalerijo, ki so jo objavili tudi na svojem FB profilu: