Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slovo od naj učencev Rogaške Slatine


Med zadnjimi dejanji osnovnošolskega udejstvovanja, ki pa ga niso deležni vsi učenci, so tudi zaključni sprejemi tisti, ki so v času šolanja dosegali učne uspehe.

Tovrsten sprejem so v ponedeljek opravili v Rogaški Slatini, kjer je župan mag. Branko Kidrič sprejel kopico učencev. Kot so sporočili z Občine Rogaška Slatina, jim je dejal, da so dokaz, da se trud, prizadevnost in vztrajnost vedno obrestujejo. Uspeh po njegovem ni naključje, temveč rezultat številnih ur učenja, raziskovanja in premagovanja izzivov. Njihova odličnost ni le v ocenah, temveč tudi v tem, kako se soočajo z ovirami, se učijo iz napak in s svojo vedoželjnostjo širijo obzorja. S svojo marljivostjo, predanostjo in prizadevanjem so pokazali, kaj pomeni biti vzoren učenec in aktivni član naše skupnosti.

Zrelost in odgovornost, ki so jo pokazali že v osnovni šoli, sta po njegovem izjemni vrednoti, ki jim bosta v veliko pomoč tudi v prihodnje. Stopajo na pomembno pot, zato je prav, da pri izbiri nadaljnjega izobraževanja razmislijo o tem, kateri poklic jim je blizu ter kje želijo nekoč bivati in ustvarjati. Lokalno okolje namreč potrebuje določene profile, ki bodo prispevali k razvoju in blaginji skupnosti.

Kidrič je tudi poudaril, da se občina trudi zagotavljati urejen šolski prostor in s tem ustrezno okolje za izobraževanje, seveda skupaj z ravnateljicami in pedagogi. Zato se jim je župan zahvalil za vso energijo, trud in predanost, ki jih vlagajo v izobraževanje in vzgojo naših mladih.

Udeležencem sprejema je še osebno čestital ter jim za spomin izročil županove petice in vstopnico za Stolp Kristal. Zahvalil se jim je za njihov prispevek v lokalnem okolju in jim zaželel lepe počitnice, ki naj bodo čas za sprostitev, nove dogodivščine in pripravo na nove izzive, ki jih čakajo.

Sprejema so se udeležili:

I. OŠ Rogaška Slatina: Tilen Prah, Lovro Strašek, Špela Trinkaus, David Kojterer, Gal Ostruh, Jaka Mikuljan, Ana Bele, Žana Dragovan, Zala Čanžek, Marin Cvek, Jure Zupanec, Aleks Lovrenčak, Anika Rampre, Luka Kores, Vid Ožura, Jaka Plavčak, Teja Ivkić

II. OŠ Rogaška Slatina: Hugo Ferjanič, Alja Ogorevc (oprav.), Jakob Kuraj, Iza Kunštek, Izza Peer, Nuša Kos, Špela Fric, Nuša Halužan, Jošt Vaukan, Zoja Gotlin, Nika Štih, Jakob Škrablin Novak, Nuša Ogorevc, Eva Križan, Lan Sambolić, Angelika Horvat Drovenik, Kaja Stojnšek, Jaka Hrup

III. OŠ Rogaška Slatina: Gabrijela Strniša

Glasbena šola Rogaška Slatina: Zarja Peperko (predstavnica Mladinskega pevskega zbora Glasbene šole Rogaška Slatina)